Ředitel správy železnic Surý z osobních důvodů rezignoval

28.02.2018 18:06

Generální ředitel státní Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Surý k dnešku rezignoval na funkci. Vedly ho k tomu osobní důvody, oznámila ČTK mluvčí správy Kateřina Šubová.

Ředitel správy železnic Surý z osobních důvodů rezignoval
Foto: SŽDC
Popisek: Generální ředitel SŽDC Pavel Surý

Surý, který SŽDC vedl od roku 2014, bude nadále působit v rámci SŽDC. Správu povede do jmenování nového ředitele náměstek Jiří Svoboda.

Na jakém postu bude nyní Surý v SŽDC pracovat, zatím nechtěla mluvčí upřesnit. „Zúročí své dlouholeté zkušenosti,“ uvedla pouze.

Surý se stal generálním ředitelem správy v květnu 2014. Před nástupem do čela organizace byl oblastním ředitelem SŽDC v Brně.

SŽDC spravuje celostátní i regionální tratě, které jsou ve vlastnictví státu. Od roku 2016 se stará také o nádraží, která koupila od Českých drah. Zaměstnává zhruba 17 000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …