Regiony ČSSD prý začíná ovládat Hašek. Exposlankyně prozradila, jak je to u nich

13.04.2014 8:24

Bývalá šéfka královéhradecké ČSSD Hana Orgoníková patří k zastáncům premiéra Bohuslava Sobotky. Připouští ovšem, že v jejím kraji patří podpora Michalu Haškovi. I to je jeden z důvodů, proč se obměnilo krajské vedení strany. Prohlásila to v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Regiony ČSSD prý začíná ovládat Hašek. Exposlankyně prozradila, jak je to u nich
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Hana Orgoníková

Orgoníková se 22. března nechala odvolat. V sobotu si pak ČSSD zvolila nového předsedu Královéhradeckého kraje, kterým se stal senátor Josef Táborský. „Ano, nechala jsem se odvolat a zároveň jsme odvolali všechny členy krajského výkonného výboru - podle stanov máme tu možnost,“ popsala.

Teď je zřejmě v našem kraji trend, že se bude podporovat Hašek

Přesto na krajské konferenci došlo ke sporu a delegáti předstírali, že k žádnému odvolání nedošlo. Orgoníková si to vysvětluje přeskupováním sil v ČSSD. „Přeskupují se síly. Nerada bych se pouštěla do nějakých debat, ale domnívám se, že teď je zřejmě v našem kraji trend, v němž se bude podporovat kolega Hašek,“ naznačila v rozhovoru pro Lidovky.cz. Ona přitom vždycky podporovala současného šéfa strany Sobotku.

Kritici Orgoníkové vyčítali, že po podzimních krajských volbách neodstoupila, když ČSSD v kraji propadla. Bývalá poslankyně ale připomněla, že předvolební kampaň vedl místopředseda Jaroslav Špaček. Ten rozhodl, že se kampaň sociální demokracie zaměří na okresy. Jedná se prý o krok typický pro křídlo příznivců hejtmana Michala Haška.

Tlak proti mně byl silný

„Ten trend proti mně tady byl silný. Nevolte staré opotřebované poslance atd. A to prostě není hezké. To už jsou osobní útoky, přitom jsem nedopadla zase tak nejhůř, na to, že jsem tak dlouho v politice,“ míní Orgoníková.

Ing. Hana Orgoníková

  • Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…