Respekt radí, jakými zbraněmi nejlépe bojovat proti Babišovi

22.10.2017 21:31

Komentátor Jaroslav Spurný na serveru Respekt.cz uvedl, že bychom neměli bojovat se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem jeho zbraněmi, neboť máme lepší. Podle jeho slov se šéfovi ANO dá ubránit pravdou, věcností, schopností ho udržet v mezích zákona.

Respekt radí, jakými zbraněmi nejlépe bojovat proti Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jak Spurný podotkl úvodem, tyhle volby ukázaly jedno – že v souboji s Andrejem Babišem není možné vyhrát jeho vlastními zbraněmi. Babiš je podle něj mistr manipulace informacemi, kouzelník ve vyvolání pocitu, že když jsou ohroženy jeho hodnoty, jsou ohroženy hodnoty mnoha voličů.

„Nikdo v předvolebním klání neprokázal tak velkou vůli zvítězit, a tak velkou schopnost udělat pro to úplně všechno. Včetně výsměchu demokratickým hodnotám,“ sdělil Spurný a poukázal na protivníky, kteří se pokusili jej porazit podobnými zbraněmi.

„Všechny jistě oprávněné výhrady nafoukla Babišova opozice do bubliny, která obsahovala nepravdy. Oponenti zapomněli respektovat, co šlechtí demokracii především, vládu zákona, vymahatelnost práva. Babiš byl v očích svých protivníků vinen ve všem už dopředu. Aby někteří politici umožnili domnělý průchod spravedlnosti, brali ji do vlastních rukou. Stali se z nich takoví malí Babišové. Měli by se do budoucna z toho poučit a být věcnější,“ podotkl Spurný.

„Kdo s kým bude vládnout, je bezesporu první otázka, ale bez toho, s jakými hodnotami budou vládnout, nemá smysl tu první otázku řešit,“ zmínil následně Spurný vystoupení Velké Británie z Evropské unie, vymahatelnost práva či svobodu slova. 

„Tyhle hodnoty zcela jistě nezajímají komunisty a Tomia Okamuru. Snažme se je držet ze hry. Ale Andreji Babišovi se dá ubránit pravdou, věcností, schopností ho udržet v mezích zákona. Nehrát s ním jeho hru. Jak připomíná mistr Patizon, vláda Bohuslava Sobotky schválila způsob přidělování dotací, který vyhovuje Agrofertu, protože ten samý způsob přidělování dotací vyhovuje jiným bohatým přátelům politiků. A pak sociální demokraté i lidovci křičeli, že Agrofert za Babišovy přítomnosti ve vládě bohatne. Ve sněmovně bude dost slušných poslanců, aby ty dobré hodnoty uhájili,“ uzavřel Spurný.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…