Respekt se diví Zemanovi: Proč dává informace rasistickým a xenofobním ParlamentnímListům.cz?

10.09.2013 11:23

Silvie Lauder se na webu Respekt.cz rozepsala o „Zemanových novinářských blbečcích“, neboli novinářích, přispívajících k mediální strategii prezidenta republiky. Mezi menšinu novinářů, které prezident poctil svou důvěrou, byly uvedeny i ParlamentníListy.cz. A při té příležitosti naší redakci nenuceně vypeskovala za lenost, povrchnost a nedostatek erudice.

Respekt se diví Zemanovi: Proč dává informace rasistickým a xenofobním ParlamentnímListům.cz?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Většinu novinářů podle Lauder prezident nenávidí do té míry, že jim přeje, aby se utopili. Vedle toho však prý existuje skupina médií, charakterizovaných obdivem k jeho majestátu, a ty prý odměňuje exkluzivními informacemi.  Do této skupiny „privilegovaných“ zařadila i ParlamentníListy.cz.

Jako příklad jeho exkluzivní spolupráce se serverem, který prý lze vymezit jako „politický bulvár, tolerující xenofobii a nesnášenlivost“ uvedla informaci o datu rozpuštění sněmovny, které prezident poprvé konkrétně uvedl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Celý komentář Silvie Lauder ZDE

Po několika dalších „exkluzivních“ zprávách, například o důvodech propuštění Miroslava Šloufa, se prý náš server etabloval jako spojka mezi prezidentovými lidmi a ostatními médii. Jako příklad uvedl informaci o platbě prezidenta za ubytování v penzionu patřícím jeho kancléři, kterou „sesterskému webu Respektu“ IHNED.cz nechtěl poskytnout. „Mynář částku nakonec sdělil, ovšem tak, že ji poskytl právě Parlamentním listům, což server doplnil komentářem, že se tím „vysmál šťouralovi od Bakaly“,“ píše znechuceně Lauder.

Je prý velmi zvláštní, když prezident kritizuje média za lenost, povrchnost a nedostatek erudice. „Zároveň však svou přízní poctil média, která reprezentují všechny novinářské nedostatky v mimořádně koncentrované podobě,“ rozčiluje se. Jako příklad neprofesionality ParlamentníchListů.cz uvedla více než rok a půl starou kauzu textu o krádeži členských příspěvků romské strany pokladníkem. Za text, propašovaný na web podvodníkem Václavem Prokůpkem (kterému naletěla i řada dalších osob) se přitom redakce omluvila a text okamžitě stáhla.

Nejnovější ukázkou šlendriánu ParlamentníchListů.cz má být poskytnutí platformy otevřeně rasistickým názorům. „Vyniká tu zejména série rozhovorů se senátory, které tamní redaktoři nechávají v klidu říkat ohraná a stokrát vyvrácená klišé o romské menšině pobírající desetitisícové dávky a žijící si nad poměry či rovnou výzvy k tomu, že je třeba s Romy „zatočit,“ píše redaktorka. Provinění má prý spočívat v tom, že novináři neskočí politikovi do řeči s připomínkou, kdo naposledy argumentoval krví.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20letému výročí vstupu Česka do EU…