Romancova posadili před kameru a ten spustil: Rusové pomohli Trumpovi ke zvolení, Rusové mají zájem na...

15.07.2017 18:13

Podle politologa Michaela Romancova, který byl hostem pořadu Svět bez obalu na serveru Seznam Zprávy, bude ruský prezident Vladimir Putin přiživovat krize. Jedině tak si prý může udržet země pozici.

Romancova posadili před kameru a ten spustil: Rusové pomohli Trumpovi ke zvolení, Rusové mají zájem na...
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Romancov v pořadu hovořil mimo jiné o rusko–amerických vztazích. Poprvé se Vladimir Putin s šéfem Bílého domu Donaldem Trumpem sešel minulý týden v rámci summitu G20 v německém Hamburku. 

„Je to průlom. Ruská strana toto setkání anoncovala bezprostředně po Trumpově zvolení. Tehdy byla ruská média plná toho, že Putin se sejde s Trumpem ještě před inaugurací nebo bezprostředně po ní. Potom došlo k tomu obrovskému rozčarování,“ řekl úvodem Romancov. 

„Bavili se spolu déle, než byl předpoklad. Většinou to tak bývá,“ dodal Romancov k délce setkání, které se protáhlo z půl hodiny na dvě hodiny. 

Romancov pak řekl, že je pevně přesvědčen, že Rusko pomáhalo ke zvolení Donalda Trumpa. „Nicméně se nedomnívám, že by Rusko zařídilo zvolení Donalda Trumpa. Myslím si, že Rusové mají zájem, aby v určitých zemích vládli politici, kteří mají nějaký styl práce, kteří vůči Rusku používají nějaký styl rétoriky. A bylo by naprosto legitimní, aby se Rusko snažilo nějakým otevřeným způsobem do politické debaty v těch zemích podsouvat,“ podotkl Romancov. Zda mají Rusové nějaké kompro materiály na Trumpa, nevyloučil. 

  • Původní text ZDE

„V dohledné budoucnosti není žádný důvod pro to, abychom očekávali nějaké radikální zlepšení. Rusko se definovalo jako vyzyvatel Spojených států amerických v řadě oblastí. Budou to konkurenti, dokud Rusko nezmění svůj postoj,“ zmínil pak Romancov k rusko–americkým vztahům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…