Rozčílená Černochová: Stydím se za Okamuru. Středeční akce byla extremistická a hanebná

03.07.2015 8:15

Středeční demonstraci Svobody a přímé demokracie Tomio Okamury proti imigrantům ostře odsoudila poslankyně a členka výboru pro obranu Jana Černochová (ODS). Na serveru Securitymagazin.cz dokonce uvedla, že se stydí, že lidé jako Tomio Okamura jsou součástí Parlamentu.

Rozčílená Černochová: Stydím se za Okamuru. Středeční akce byla extremistická a hanebná
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

„Domnívám se, že s veřejností je třeba vést dialog, aby nepodléhala vlivu extremistů a nacionalistů,“ uvedla poslankyně, která se však na začátku tohoto roku zúčastnila shromáždění iniciativy Islám v ČR nechceme.  

„Podle mého názoru se zcela jednoznačně nejednalo o standardní demonstraci, která by patřila do demokratické společnosti. Ano, vnímám tuto akci jako extremistickou a hanebnou. Stydím se za to, že lidé jako Tomio Okamura jsou součástí našeho parlamentu. Myslím si, že o otázce imigrační krize a s ní souvisejících problémech je třeba vést otevřenou a věcnou veřejnou debatu. Nikdo mě nemůže podezírat z toho, že bych byla zastáncem otevření hranic a relokací přistěhovalců podle kvót stanovených Bruselem. Akce podobného typu ale kritériím věcné veřejné diskuse neodpovídají ani omylem a spíše jí škodí," uvedla.

Podle Černochové nemá tato demonstrace nic společného s hájením národních zájmů. „Naopak dle mého názoru směřuje spíše proti nim, neboť se snaží současnou situaci vyhrotit víc, než je třeba, a usiluje o vyvolání nepokoje ve společnosti," řekla.

Svou lednovou účast na akci proti islámu obhájila slovy, že cítila potřebu vyslechnout si názory občanů, jejich obavy či znepokojení. „Akce se konala záhy po teroristickém útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo a bylo zjevné, že primárně je protestem proti extrémistickým náboženským projevům a proti islamismu. Navíc neměla charakter akce vyzývající k nenávisti či nesnášenlivosti ve společnosti. Myslím si, že demonstrace SPD byla v tomto ohledu diametrálně odlišná," uzavřela s tím, že například užití šibenic na středeční demonstraci vnímá jako skutečnost, která do civilizované společnosti nepatří. 

  • Původní text najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…