Rozčílená Němcová: Šibenice nechá policii v klidu, odpůrci Zemana ne

02.07.2015 17:58

Vláda podle Miroslavy Němcové (ODS) zaspala, pokud jde o uprchlíky, a opozice kvůli tomu musela vyvolat mimořádné jednání sněmovny. Diskusi však koalice ani nenechala doběhnout do závěru, takže se kabinet nesmí divit, že se debaty přesouvají na ulici. Ale šibenice k tomu nesmí patřit. Proč to policie toleruje, když pacifikovala i paní nesouhlasící s prezidentem Zemanem?

Rozčílená Němcová: Šibenice nechá policii v klidu, odpůrci Zemana ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Odmítám použití šibenic na demonstraci. K demokratické diskusi takové rekvizity nepatří. Nechápu postoje policie. Paní, která protestovala v H. Brodě proti prezidentovi M. Zemanovi červenou kartou, byla předvedena na policejní služebnu. V případě šibenice se podobně nepostupovalo. Na jednom záběru jsem viděla protižidovská hesla. Vyšetřuje se to?“ ptá se dáma z ODS.

Vláda podle jejího názoru zaspala při řešení otázek uprchlické krize a občané se alespoň některé informace dozvěděli jen díky tomu, že opozice v podobě ODS, TOP 09 a Úsvitu vyvolala mimořádné jednání sněmovny. Bohužel tuto situaci zneužil také pan Tomio Okamura (SPD) k prezentaci poměrně radikálních názorů, jimiž se chce zviditelňovat. Dokazuje to, že vláda svou nečinností poskytla prostor radikálním politickým silám, což rozhodně nelze označit za pozitivní jev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…