Rozkol? Piráti se vrhli na Kalouska. Rodiny, klany, minulost

16.06.2021 7:41 | Ze sítí

Miroslav Kalousek si „na stará kolena“ přeje za premiéra Petra Fialu, protože vládu Andreje Babiše nebo Ivana Bartoše by prý tato země nepřežila. Napsal to na twitter, kam vzápětí dorazili fanoušci Pirátů a STAN a někdejší ministr financí nestačil koukat.

Rozkol? Piráti se vrhli na Kalouska. Rodiny, klany, minulost
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý poslanec TOP09 Miroslav Kalousek

Anketa

Bojíte se negativních dopadů očkování proti covidu-19 na vaše zdraví?

73%
23%
hlasovalo: 9295 lidí

„Fakt nevím, proč bych se měl rozhodovat mezi Babišem a Bartošem,“ rozčílil se Miroslav Kalousek nad debatami na svém twitteru.

Raději by si na stará kolena přál za premiéra kompetentního profesionála, který si „politické řemeslo neplete s cirkusem či výprodejem v akci“. Takovým by podle něj mohl být Petr Fiala.

Poznámka o cirkusu nebyla příliš vhodně načasovaná, napsal ji totiž v době, kdy celý český internet užasle sledoval „houpající“ fotografii kompletní elity SPOLU včetně profesora Fialy, který si prý „nemohl pomoci“.

Jiní se jej ptali na Víta Rakušana, zda by tímto kompetentním premiérem nemohl být právě on. Kalousek jen mávl rukou, že předseda STAN je ve vleku Pirátů. Takže jeho premiérování je pouhou chimérou. „Pirátská strana je v podstatě konfederace rodinných klanů a nic takového nemůže připustit.“

Za „konfederaci rodinných klanů“ to od pirátských fanoušků, jejichž je twitter královstvím, pořádně schytal. Je to prý jen „nálepka“. Naopak letitou zkušeností prý je, že by se staří ódéesáci, třeba z pražské organizace, klidně domluvili s Babišem.

Jiné zaujalo téma „rodinných klanů“ tak, že Miroslavu Kalouskovi připomněli, kolik takových famílií v politice využil. Třeba Šabatovi nebo Bursíkovi...

„Volby jsou stále daleko, ale kdyby Piráti neměli největší šanci vyhrát, tak by vás tak netrápili,“ smál se další, zatímco jiní se spokojili s notorickými výzvami Miroslavu Kalouskovi, aby už to nepil.

 

 

V další diskusi Miroslav Kalousek jasně deklaroval, že s Babišem by nešel do koalice nikdy. U Pirátů tak kategorický nebyl, „Premiér může být jen jeden. Chceme-li přežít, neměl by to být ani Babiš, ani Bartoš,“ dodal.

Herečka Michaela Kudláčková se podivovala, co má proti Ivanu Bartošovi, což Kalousek nechal bez odpovědi, ale jiný diskutující objasnil, že jediný problém Ivana Bartoše je, že není ze SPOLU.

Kalouskova poznámka „chceme-li přežít“ přivedla účastníka diskuse jménem Karel Král k poznámce, že „chceme-li přežít měl by být ve vládě Bartoš i Fiala“. Jiný diskutující, prý volič SPOLU, pak nechápe neustálé strašení Bartošem. Ten prý alespoň férově přiznává, že zvedne daně, což bude muset udělat jakákoliv vláda.

A další diskutující se více než Bartoše báli ODS. „Fiala asi v pohodě, ale já prostě ODS nevěřím. Úplně cítím ty kmotry, kteří zase začnou vylézat z temných uliček,“ psal jeden. A jiný na rovinu řekl, že ODS jedině s Pavlem Novotným ve funkci předsedy.

Další to pojali generačně, že „staré struktury“ Babiš a Kalousek musí pryč a šanci dostat mladí, jejichž reprezentantem je Ivan Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

16:24 Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

Ve Velké Británii proběhly ve čtvrtek komunální volby. Voleno bylo přes 2500 místních zastupitelů a …