Roztržka mezi Klausovým synem a exšéfem ČEZ: Klaus mladší odchází

17.01.2014 17:15

Syn bývalého prezidenta Václav Klaus mladší odchází z místa ředitele pražského Prvního obnoveného soukromého gymnázia. Uvedl to v pátek server Týden.cz. Podle něho jsou důvodem Klausova odchodu ze školy spory s předsedou její správní rady, hlavním sponzorem a bývalým ředitelem společnosti ČEZ Martinem Romanem.

Roztržka mezi Klausovým synem a exšéfem ČEZ: Klaus mladší odchází
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Bývalý šéf ČEZ Martin Roman

Rozdílné postoje Klause a Romana podle webu řešila ve čtvrtek správní rada gymnázia. "Klaus rezignuje k 17. lednu," řekl zdroj Týdne.cz.

Školu vedl od roku 1998

Podle jeho informací údajně mají Klaus a Roman rozdílné názory na směřování a úroveň školy, na pedagogické věci, hodnocení učitelů i podobu a podmínky přijímacího řízení. Klaus prý na správní radě Romanovi navrhoval, že mu vrátí veškeré sponzorské dary a škola by dále fungovala bez jeho vlivu, což Roman odmítl.

První studenti byli na PORG přijati v září 1990. Školu až do roku 1995 vedl její zakladatel Ondřej Šteffl. Václav Klaus mladší v jejím čele stál od roku 1998.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …