Ruská pomoc Řecku s požárem? Jiří Pospíšil varuje: Dobře víme, jak pomoc od Rusů vypadá

25.07.2023 19:32 | Monitoring

Rusko nabídlo Řecku pomoc při hašení požárů, které zasáhly už více než desetinu ostrova Rhodos. Podle europoslance TOP 09 Jiřího Pospíšila ale všichno dobře víme, jak takové nabídky ruské pomoci končí. Na sociální síti se vyjádřil, že Putin tragédie nechutně využívá a že Rusko vždy nejvíce pomůže tím, když zůstane doma.

Ruská pomoc Řecku s požárem? Jiří Pospíšil varuje: Dobře víme, jak pomoc od Rusů vypadá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Sedmým dnem hoří na řeckém ostrově Rhodos, který během pondělí kvůli plamenům a rostoucímu nebezpečí opustily tisíce turistů, napsala dnes agentura Reuters. Hasičská letadla a vrtulníky dnes opět vzlétly už za úsvitu, aby se pustily do boje s plameny, které nadále stravují zeleň na mnoha místech jihoevropské země.

Hašení komplikuje vítr i vysoké teploty, ochlazení se čeká až ve čtvrtek. Mnohé země Řecku nabízejí pomoc, a to včetně Ruska. Někteří však toto považují za nechutné politické využívání.

Mezi těmi, komu se nabídka ruské pomoci nelíbí, je i europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. 

„Řecko trpí požáry a Rusko se toho snaží nechutným způsobem využít. Putinova propaganda tvrdí, že Západ selhává, přitom hasiči z Moskvy jsou připraveni Řecko nezištně zachránit. Myslím, že všichni moc dobře víme, jak taková ruská pomoc vypadá. A že Rusko nám nejvíce pomůže, když už nikdy nikoho zachraňovat nebude,“ poznamenal na svém facebookovém profilu Pospíšil. 

Na Twitteru Pospíšil své verze příspěvku měnil. 

„Řecko trpí požáry a Rusko se toho snaží využít nechutným způsobem. Putinova propaganda tvrdí, že Západ selhává, přitom hasiči z Moskvy jsou připraveni Řecko nezištně zachránit. Myslím, že všichni moc dobře víme, jak taková ruská pomoc vypadá. A že Rusko nám nejvíce pomůže, když už nikdy nikoho zachraňovat nebude,“ napsal nejprve.

Po pár minutách pak příspěvek upravil. „Řecko trpí požáry a Putin se toho snaží využít nechutným způsobem. Jeho propaganda tvrdí, že Západ selhává, zatímco Rusko je připraveno Řecko nezištně zachránit. Myslím, že Rusko nám všem nejvíce pomůže, když už nikdy nikoho zachraňovat nebude. Všichni totiž moc dobře víme, jak taková jejich pomoc vypadá...,“ zaznělo od Pospíšila nově.

Hasiči na ostrovech Euboia, Rhodos a Korfu a také na Peloponéském poloostrově bojovali s plameny celou noc. Technika ve vzduchu se k nim mohla opět připojit až za světla, píše server Ekathimerini. Místním záchranářům pomáhají zahraniční kolegové mimo jiné z Turecka a Slovenska. Píše o tom server ČeskéNoviny.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pane Pospíšile, tak proč sám nejdete pomáhat hasit do Řecka , když jste tak chytrý???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 25.07.2023 20:00:51
Řecko má zkušenosti s Ruskou pomoci a proto znova by chtělo o ní požádat, ale USA zakázali Evropě využít možnosti této pomoci sankcemi a omezením provozu Ruských letadel mimo Rusko, Prostě ať to shoří, ať uhoří lidé, ale nesmí Rusko pomáhat. A ten projev Pospíšile jen hovoří o jeho omezenosti a nebýt členem duhového klubu, nikdy by se nedostal do takových fiunkcí a postavení jak se stalo.

|  22 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…