Rusko: Chystá se revoluce. Putin plánuje mnohým „zvednout mandle“

25.08.2016 9:12

Na nejvyšších místech ruské politiky se schyluje k dalším změnám, které političtí experti připisují snahám ruského prezidenta pozměnit sestavu jeho nejbližšího týmu před prezidentskými volbami v roce 2018. Ruský list Kommersant informuje o tom, že šéf dolní komory ruského parlamentu Sergej Naryškin by se měl přesunout do funkce ředitele zahraniční rozvědky. Změny by se mohly údajně dotknout i předsedy vlády Medveděva.

Rusko: Chystá se revoluce. Putin plánuje mnohým „zvednout mandle“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rudé náměstní v noci

Sám Naryškin informaci o svém přesunutí do nové funkce okamžitě a rázně popřel. Člověk, který by jej měl podle Kommersantu nahradit, Vjačeslav Volodin, informaci odmítl komentovat. Pouze uvedl, že „se bude řídit veškerými pokyny prezidenta“.

Naryškin již v minulosti pracoval v první správě KGB, kde se soustředil primárně na zahraničí. Jeho přesun do rozvědky by proto nebyl až tak překvapivý. Její dosavadní šéf Michail Fradkov v čele organizace stojí již devět let.

Dalším kandidátem na vedení dolní parlamentní komory je podle ruského tisku současný ruský premiér Dmitrij Medveděv. O tom ve čtvrtek psal i list Vedomosti, podle jehož informací se politický osud Volodina a Medveděva v Kremlu projednává.

Vladimir Putin v poslední době schválil mnoho personálních změn ve svých nejbližších kruzích. Zřejmě největším překvapením byla výměna šéfa mimořádně vlivné prezidentské administrativy Sergeje Ivanova za jeho zástupce Antona Vajna. Ivanov se stal kremelským zmocněncem pro ekologii.

List Vedomosti šel ještě dále, když napsal, že v ruské vládě se po volbách chystá „revoluce“, která má navýšit akceschopnost kabinetu a odpovědnost jednotlivých členů za jim svěřené projekty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…