Rusko: Mitrofanov označil Zemana za kr*su

04.08.2021 7:54 | Glosa

Ruská federace označila Českou republiku za nepřátelskou zemi. Vedle České republiky jsou na tomto seznamu už jen Spojené státy. Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov konstatoval, že jde o klasický krok ruské hybridní války. V každé válce se podle něj najdou také „krysy“, které, ač by měly hájit svůj národ, ve skutečnosti nahrávají protivníkům. A přesně takhle se podle Mitrofanova chová prezident Miloš Zeman.

Rusko: Mitrofanov označil Zemana za kr*su
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News

Ruská federace se nijak netají tím, že se Západem soupeří v hybridním konfliktu. V konfliktu s Moskvou je tak i Praha, která z pohledu Kremlu spadá na Západ.

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí

„V každé válce jsou vojáci, kteří brání svou zemi. Vedle nich se vždy vyskytnou krysy, které působí na území svého státu, ale pracují v zájmu nepřítele. Také se vynoří dezertéři, kterým se válčit nechce, protože se zajímají především o bezpečnost vlastního zadku,“ napsal Mitrofanov.

Na české straně je to podle komentátora tak, že zatímco plukovník Michal Koudelka, šéf BIS, brání zájmy své země i proti Ruské federaci, prezident Miloš Zeman slouží moskevskému Kremlu. Proto Koudelku dlouhodobě slovně ostřeluje a žádá jeho hlavu.

Otázkou podle Mitrofanova zůstává, co udělá premiér Babiš, který má osud Michala Koudelky v rukou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…