Rusko dělá velmi agresivní politiku, kritizovala Langšádlová

08.07.2017 0:10

K aktuální politické situaci se dnes v pořadu Události, komentáře vyjádřili poslanci Helena Langšádlová (TOP 09) a Ondřej Benešík (KDU-ČSL).

Rusko dělá velmi agresivní politiku, kritizovala Langšádlová
Foto: Daniela Černá
Popisek: Helena Langšádlová

Úvodem se Benešík vyjádřil k setkání zástupců střední, východní a jižní Evropy s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Tohoto setkání se nezúčastnil prezident Miloš Zeman. 

„Myslím si, že je to škoda. Zeptejte se pana Ovčáčka, proč tam pan prezident jako velký přítel pana Trumpa nebyl. Mohl přehodnotit svoji dovolenou,“ domnívá se Benešík. „Pan Hamáček ale z čistě protokolárního pořadí stojí hned za předsedou Senátu a panem prezidentem. Dostáli jsme Ústavě a protokolárnímu pořadí,“ podotkl však poslanec.

„Nevím, jestli na to říci, že to byla ostuda, že tam nebyl. Nebo že by to byla ostuda, kdyby tam byl,“ zamyslela se pak Langšádlová. Vyjmenovala pak i případné důvody zdravotní i uraženou ješitnost za to, že Zeman ještě nebyl pozván do Bílého domu. „Myslím si, že fyzické síly prezidentovi Zemanovi nestačí na to, aby řádně plnil svoji funkci,“ dodala kriticky.

O setkání s Donaldem Trumpem podle Langšádlové stáli především Poláci. „Jsou si velmi dobře vědomi, že Rusko dělá velmi agresivní a ohrožující politiku pro náš region. Invaze, která je v podobě hybridní války, je neméně nebezpečná,“ míní Langšádlová.  

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

„Myslím si, že je to posun v rétorice Donalda Trumpa. Velmi mile jsem byl překvapen, jak na příkladu Polska ukázal, jak je důležité, aby východní a střední Evropa si byla vědoma transatlantické vazby, kterou Spojené státy neopouštějí,“ zmínil pak také Benešík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …