Rusko má prezidenta na Hradě, řekl Bursík a odhalil, komu chce přebrat voliče

16.02.2014 21:00

Předsedou Liberálně ekologické strany (LES) byl podle očekávání zvolen Martin Bursík. Vzápětí se v rozhovoru pro server iDnes.cz pustil do prezidenta Miloše Zemana, který podle něj formuluje řadu zájmů Ruska.

Rusko má prezidenta na Hradě, řekl Bursík a odhalil, komu chce přebrat voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

„Máme obavy z Ruska, Česká republika je od roku 1989 vnímána Ruskem stále jako země, která byla součástí Varšavského paktu a byla stále ve sféře Ruska. Václav Havel to popsal tak, že největším problémem Ruska je, že neví, kde má hranice. Teď už to přestává být legrace, protože má prezidenta na Hradě…“ popisoval cíle LES Martin Bursík.

„Chci tím říct, že tu je řada zájmů Ruska, které jsou formulovány prezidentem Zemanem. Přece víme o jeho zájmu, aby jaderná elektrárna byla postavena a aby ji stavělo ruské konsorcium,“ dodal bývalý šéf Strany zelených.

Na sněmu promluvila i herečka Eva Holubová, která do strany vstoupila. Zkritizovala, že na Hrad byl zvolen Lukoil prostřednictvím Miloše Zemana. „Já jsem to teď popsal stejně. Eva s námi spolupracuje dlouho a její rozhodnutí vstoupit do strany LES překvapilo i mě. Je to silný vzkaz lidem, aby vystoupili z obav, které mají z politiky, aby se začali angažovat, protože ono se to samo nezmění,“ vyzývá Bursík.

Ve volbách do Evropského parlamentu hodlá LES cílit na svobodomyslné voliče, kterým není lhostejné životní prostředí. „Jsou tu voliči širokého politického středu, kteří postupně volili strany, jako byly ODA, Unie svobody, SNK-ED, ještě před tím Občanské hnutí, v roce 2006 a teď to jsou voliči TOP 09, nebo bych ještě přesněji řekl voliči Karla Schwarzenberga. I mezi voliči ANO je podle mě řada těch, kteří až teď rozpoznávají, o co se jedná,“ dodává Bursík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…