Rusové prý stojí i za brexitem. Liberální média šíří fotografii ministra Johnsona, která to má dokazovat

12.11.2017 16:39

Server Britské listy se velmi nepěkně vyjádřil na adresu britského ministra zahraničí Borise Johnsona. Opravdu velmi nepěkně. Dovolával se přitom informací uveřejněných britským deníkem The Guardian. Na scéně se znovu objevil ruský prezident Vladimir Putin.

Rusové prý stojí i za brexitem. Liberální média šíří fotografii ministra Johnsona, která to má dokazovat
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Boris Johnson

„Objevila se fotografie britského ‚ministra zahraničí‘ (ve skutečnosti klauna, sobeckého maniaka a komika) Borise Johnsona ve společnosti s Putinovým agentem, Malťanem Josephem Mifsudem,“ napsal server. Boris Johnson prý přitom tvrdí, že se s Mifsudem nesetkal.

Článek v češtině naleznete zde.

Podle FBI byl Joseph Mifsud prostředníkem mezi týmem prezidenta Trumpa a ruskou vládou. Setkání Mifsuda s Johnsonem může prý naznačovat, že Rusové snad sehráli určitou roli také při Brexitu. Johnson prý nejprve tvrdil, že se s Mifsudem nikdy nesetkal, ale když světlo světa spatřila fotografie, kde stojí oba muži bok po boku, britský ministr doplnil, že se s Mifsudem nikdy nesetkal vědomě.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Britský poslanec Ben Bradshaw nechápe, jak je možné, že tajné služby nevarovaly Johnsona, aby se s „londýnským profesorem“, jenž byl uveden na Valdajské fórum, nesetkával. Mifsud je opravdu jedním z lidí, kteří patří do tzv. Valdajského kroužku, fóra, na kterém se rozebírají otázky ekonomiky a mezinárodní politiky. Pravidelným účastníkem jednání je i ruský prezident Vladimir Putin. Do kroužku zavítal také bývalý český prezident Václav Klaus. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…