Rusové v OSN vstali. Zelenskyj je stejně podezírá. „Vrazi,“ zaznělo

29.06.2022 7:35

Ukrajinský prezident znovu promluvil ke svým spoluobčanům i ke světu. Přislíbil, že žádný ruský terorista neunikne spravedlnosti. Členové Rady bezpečnosti uctili ukrajinské mrtvé. Přidali se i Rusové, aby nevypadali jako vrazi, ale podle Volodymyra Zelenského každý ví, jak je to doopravdy.

Rusové v OSN vstali. Zelenskyj je stejně podezírá. „Vrazi,“ zaznělo
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6687 lidí
Ve svém nočním poselství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prozradil, že se zúčastnil zvláštního zasedání Rady Bezpečnosti OSN a popsal tam řadu ruských zvěrstev, kterých se okupanti dopustili na Ukrajincích. Když skončil, všichni povstali, aby minutou ticha uctili památku mrtvých Ukrjinců, kteří zemřeli rukama ruských agresorů.

„Členové ruské delegace se podívali na všechny přítomné v Radě bezpečnosti a také se rozhodli vstát – jen aby nevypadali jako vyslovení vrazi. Ale každý ví, že je to ruský teror, je to ruský stát, který v této válce vedené proti ukrajinskému lidu zabíjí nevinné lidi,“ konstatoval Zelenskyj.

OSN prý vyzvala, aby se vytvořil zvláštní tribunál, který by vyšetřil všechny válečné hrůzy spáchané Ruskem na ukrajinském území. Ukrajinští vyšetřovatelé prý už teď analyzují řadu zločinů, za které jsou zodpovědní konkrétní lidé. Ukrajinský prezident zdůraznil, že všechny pachatele donutí čelit spravedlnosti.

„Jména, tváře a všechny informace o každém z těchto teroristů budou známy světu. Nikdo z nich se nebude moci vyhnout odpovědnosti a osobní sankce těmto lidem stačit nebudou. Trest a vězení jsou minimum, které si zaslouží,“ pravil Zelenskyj s tím, že ukrajinské vyšetřující orgány předloží o těchto zločinech příslušné důkazy.

Jedním z těchto zločinů je podle Zelenskéjho i ruský raketový útok na obchodní centrum v Kremenčuku, které bylo ve chvílích dopadu rakety plné lidí.

Nakonec prezident prozradil, že státní vyznamenání předal dalším 314 obráncům Ukrajiny.

A pak se tradičně rozloučil.

„Sláva Ukrajině.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…