S kandidaturou Věry Jourové souhlasí všechny výbory EP

07.10.2014 13:27

Všechny čtyři zainteresované výbory Evropského parlamentu souhlasí s působením české zástupkyně Věry Jourové ve funkci evropské komisařky pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost pohlaví. ČTK to sdělily zdroje informované o dnešní schůzce zástupců výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele, právního výboru, výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci a výboru pro práva žen, kteří o kandidatuře Jourové jednali.

S kandidaturou Věry Jourové souhlasí všechny výbory EP
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věra Jourová

Už před odpolední schůzkou bylo jasné, že dva výbory s působením české kandidátky v komisi Jeana-Claudea Junckera nemají problém: Podporu Jourové deklarovaly výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele a právní výbor. Naopak z výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci zaznívala také možnost, že by se kandidátka měla s europoslanci ještě jednou sejít.

Jourová poslance ze čtyř výborů oslovila při tříhodinovém slyšení minulou středu. Kromě tří už zmíněných to byl také výbor pro práva žen.

Série 45 otázek a odpovědí ale europoslancům ke konečnému rozhodnutí nestačila, a tak musela Jourová do neděle vypracovat ještě písemné odpovědi na dodatečných 32 dotazů.

Europarlament nemůže jednotlivé komisaře měnit, schvaluje však komisi jako celek. V případě Junckerova týmu by měl hlasovat na konci října tak, aby se nová komise mohla ujmout práce od listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…