SPD podá žalobu proti povinnému očkování, potvrdil Okamura

06.12.2021 16:05 | Ze sítí

SPD minulý týden ve Sněmovně navrhlo usnesení, aby vláda nezaváděla povinné očkování pro vybrané skupiny, to však ostatní strany zamítly a vyhláška se má objevit ve sbírce zákonů tento týden a vejít v platnost od března 2022. Proti tomu se však SPD hlasitě ozvalo a připravuje na vyhlášku žalobu.

SPD podá žalobu proti povinnému očkování, potvrdil Okamura
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vyhláška o povinném očkováním by se měla týkat osob starších 60 let a pro vybrané profese, například policisty, vojáky a další ozbrojené složky, hasiče, zdravotníky či zaměstnance v sociální péči. V této souvislosti předseda SPD upozornil na slova policejního prezidenta, který sdělil, že v případě nařízení povinného očkování až čtvrtina policistů zvažuje odchod.
 

Anketa

Necháte/nechali byste očkovat své malé dítě proti covidu-19?

12%
84%
hlasovalo: 43477 lidí
„Hnutí SPD odmítá, aby očkování bylo povinné, a to ještě pod hrozbou pokut a sankcí ve výši 10 tisíc korun, pokud někdo z uvedených skupin zaměstnanců očkování odmítne. Pro očkování lidí nad 60 let s touto vyhláškou nesouhlasí ani Česká vakcinologická společnost. Vrcholem absurdity je potom povinné očkování dobrovolných hasičů,“ uvedl předseda SPD Tomio Okamura na sociální síti. 
 
Podle něj se minimálně 20 procent našich občanů odmítá očkovat proti onemocnění covid-19 stále ještě experimentální vakcínou. „Ta je stále ve stádiu klinických studií, a to je potřeba respektovat,“ dodává Okamura. 
 
Předseda SPD se již dříve nechal slyšet, že je naprostý nesmysl nutit plošně k očkování zdravé, odolné lidi. Ti by podle něj měli mít svobodu rozhodování, zda se naočkují, nebo se s virem poperou a získají přirozenou imunitu. Také upozornil na to, že miliony lidí se s virem setkaly a imunitu mají. „Statistiky to jasně ukazují, že tito lidé nemocnice nezatěžují,“ uvedl. 
 
„Hnutí SPD požaduje uvedenou vyhlášku zrušit, protože ji považujeme za diskriminační. Jakmile vyjde tato vyhláška ve Sbírce zákonů, připravíme žalobu na její neplatnost,“ uzavřel Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…