Šafrova výzva: Vezměme si příklad z Němců, nebuďme sobci, které ovládá strach z imigrantů

30.08.2015 16:03

Česká společnost je nemocná. Chybí jí srdce, píše novinář Pavel Šafr na serveru SvobodnéFórum.cz. Text se týká uprchlické krize v Evropě.

Šafrova výzva: Vezměme si příklad z Němců, nebuďme sobci, které ovládá strach z imigrantů
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

V Česku podle Šafra vidíme na ulicích extremisty, kteří brání národ před iluzorní islámskou hrozbou, v Německu však na druhou stranu pochodují ulicemi lidé, aby vyjádřili s uprchlíky solidaritu.

„Zatímco český prezident Zeman hřímá v televizi, že migranti by se měli vrátit, odkud přišli, když se jim nelíbí naše zákony, kancléřka Merkelová důsledně dbá o lidský přístup k běžencům a prosazuje celoevropské uplatňování azylového práva,“ uvádí Šafr a nadále srovnává Němce s Čechy. Češi podle něj přijali jen několik set migrantů, Němci statisíce. 

  • Původní text ZDE

Anketa

Kdo je podle Vás skutečným vládcem Prahy?

hlasovalo: 1297 lidí
„Němci dávají imigrantům svobodu a pomáhají jim. Češi zavírají imigranty za ploty a drží je často v nedůstojných podmínkách,“ dodal.

Jak Šafr dále konstatuje, imigrace je ohromný problém. Je však podle něj zcela nepřípustné, aby se z nás stali nedůstojní sobci a lidé, které ovládají jen strach a nenávist. „Už proto, že tyto emoce mají potenciál zničit naši vlastní svobodu a přispět k nastolení populistického autoritativního režimu či policejního státu. Už proto, kvůli nám samotným, musíme bránit hodnoty evropské civilizace a svobodný právní stát,“ podotýká Šafr. 

Závěrem svého textu vyzývá k důsledné pomoci našim spojencům a ke vstřícnosti vůči lidem, kteří prchají z chaosu a válek. „Normální člověk má mít rozum i srdce. Ten, kdo nemá srdce, není duševně v pořádku. Česká společnost je nemocná a chybí jí srdce,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …