Šampaňské nebude. Sobotní zprávy na CNN Prima News vidělo znovu jen pár tisíc lidí

24.06.2020 11:23

ParlamentníListy.cz již minulý týden informovaly o nízkém počtu diváků náročného projektu CNN Prima News. Aktuální data sledovanosti redakci poskytla MÉDEA, a. s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s.

Šampaňské nebude. Sobotní zprávy na CNN Prima News vidělo znovu jen pár tisíc lidí
Foto: Repro CNN Prima
Popisek: Logo kanálu CNN Prima News

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí
ParlamentníListy.cz již přinesly informace ze soboty 13. června. Z dat cílové skupiny 15+ vyplývá, že lídrem sobotního trhu v oblasti zpravodajství byla Nova, jejíž Televizní noviny si zapnulo v průměru 888 tisíc diváků. Události na ČT 1 sledovalo 585 tisíc diváků a Hlavní zprávy na Primě pak 360 tisíc diváků. Poměrně dobře dopadl Barrandov, jehož zprávy vidělo v sobotu od 19:25 hodin v průměru 77 tisíc lidí. Obrovský kolaps ovšem i nadále zažívá CNN Prima News. Tato zpravodajská stanice vysílala zprávy současně s TV Prima, ovšem zájem byl zcela minimální. Zprávy na CNN Prima News od 18:54 vidělo v průměru pouhých 14 tisíc diváků.

Totožná situace se opakovala rovněž o týden později, tedy v sobotu 20. června.

Jak vyplývá z uvedených podkladů, CNN Prima News sledovalo v hlavním vysílacím čase v průměru 16 tisíc lidí. Televizní noviny na Nově překonaly milion diváků a veřejnoprávní Události ČT vidělo na ČT 1 v průměru 383 tisíc diváků. Moje zprávy na televizi Barrandov pak přesáhly v průměru 80 tisíc sledujících.

Ředitelem CNN Prima News se nejprve stal bývalý šéfredaktor zpravodajství v Českém rozhlasu Martin Ondráček. Jeho hlavním úkolem byla příprava a spuštění celého projektu. Ondráček však ze své funkce odstoupil k 30. listopadu 2019. Pozice ředitele kanálu zanikla a místo ní byla vytvořena Redakční rada CNN Prima News ve složení Eliška Čeřovská (ředitelka News Production), Petra Benešová (ředitelka News Gathering) a Tomáš Večeřa (ředitel Online News). Tato Rada se zodpovídá přímo generálnímu řediteli skupiny Prima Marku Singerovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…