Šarapatka u Emmy Smetany: „Řekl bych: Jsem blbec, pardon, promiňte mi, udělal jsem chybu.“ Ale neřekne

18.06.2020 11:50

Člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka, bývalý poradce prezidenta Miloše Zemana a dnes jeho velký kritik, se s tím nemazal. V rozhovoru pro internetovou televizi DVTV s moderátorkou Emou Smetanou udeřil na prezidenta Miloše Zemana i novou členku Rady ČT Hanu Lipovskou. Ta si podle Šarapatky jezdí pro noty k Janě Bobošíkové i na Pražský hrad. „Já Miloše Zemana nemám dlouhodobě rád, ale jenom idiot by mu přál smrt,“ zdůraznil v rozhovoru. A uvedl, že by se omluvil, kdyby udělal chybu.

Šarapatka u Emmy Smetany: „Řekl bych: Jsem blbec, pardon, promiňte mi, udělal jsem chybu.“ Ale neřekne
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Zdeňka Šarapatku se před pár dny pokusila z Rady ČT vyhodit poslankyně za ANO Barbora Kořanová. Netajila se tím, že by se Šarapatky ráda zbavila z osobních důvodů. Sice neuspěla, ale radní předpokládá, že i nadále zůstává mužem „na odstřel“ a že brzy může být takříkajíc mediálně popraven.

Anketa

Je Nora Fridrichová kvalitní novinářka?

7%
93%
hlasovalo: 27311 lidí

„Ta politická objednávka po mé hlavě neustále trvá,“ zdůraznil Šarapatka.

Kořanová Šarapatkovi mimo jiné vyčítá jeho vyjádření na sociální síti, kde pod fotku Jaroslava Kubery s Milošem Zemanem napsal, že „smrt je popleta. Dobří odcházejí...“ Šarapatka však odmítá, že by se dopustil čehokoli nevhodného. Prý jen vyjádřil lítost nad skonem Jaroslava Kubery. Nic jiného v tom nebylo.

Pokud by měl pocit, že přestřelil, omluvil by se. „Já mám fakt dostatečnou sebereflexi pro to, abych se omluvil. Řekl bych ‚jsem blbec, pardon, promiňte mi, udělal jsem chybu‘. ... Nebyl to ani černý humor. Nebo že bych nějak promyšleně doma nad tím seděl a říkal ‚to je černý humor a teď teda toho Zemana tam ztrestám‘. ... Já Miloše Zemana nemám dlouhodobě rád, ale jenom idiot by mu přál smrt,“ zdůraznil.

Vysvětloval také, že zákon členům Rady ČT nezakazuje vykonávat civilní povolání, pokud Šarapatka působí jako komentátor serveru Forum24.cz, a tady nevidí problém v tom, že vyjadřuje své politické názory. Premiéra Andreje Babiše (ANO) pravidelně označuje za „Bureše“ v narážce na Babišovu spolupráci s komunistickou Státní bezpečností před rokem 1989. Ale pokud sedí jako člen Rady ČT na jednáních, tak prý vystupuje nestranně.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí
Značnou pozornost Šaraptka vyvolává i svými vyjádřeními na sociálních sítích obecně, nejen ve spojitosti s prezidentem Zemanem. Zdůraznil, že dokud to nezakazuje zákon, bude se jako občan na sociálních sítích vyjadřovat, jak uzná za vhodné. S klidným srdcem bude děkovat poslanci Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) za podporu. „Miroslava Kalouska mám jako politika velmi rád a velmi si ho vážím. A tady mi ten občanský postoj samozřejmě dovolíte, sdělil Šarapatka Smetaně, „protože si myslím, že je to jedna z hlav opozice, kdo tady ještě bojuje o demokracii a svobodu.“

Problém naopak vidí v tom, když se nová radní ČT Hana Lipovská radí s Janou Bobošíkovou, bývalou ředitelkou zpravodajství ČT z počátku tisíciletí, z dob televizní krize a když se vozí v hradní limuzíně s mluvčím prezidenta Zemana Jiřím Ovčáčkem.

„Nejezdím na Pražský hrad za panem Ovčáčkem. Když si přečtete jeho Twitter, tak on má velmi kritický postoj k České televizi a já to mohu brát jako oficiální i neoficiální. O postoji pana prezidenta nebudeme mluvit,“ podotkl Šrapatka.

Lipovská má teď podle Šarapatky dobře zpracované PR a netají se tím, že Českou televizi považuje za politikum. „Ona se vlastně netají tím, že si jezdí pro noty k paní Bobošíkové a vyplývá to i z jejího přátelství s panem Ovčáčkem a Pražským hradem,“ uvedl Šarapatka.

Ten má za to, že noví členové Rady ČT moderátor Lubomír Veselý, ekonomka Hana Lipovská a publicista Pavel Matocha budou veřejnoprávní televizi házet klacky pod nohy, případně jí škodit.

Šarapatka předpokládá, že nakonec bude „vykopnut“ stávající ředitel ČT Petr Dvořák. Toho se chce podle Šarapatky zbavit předseda vlády Andrej Babiš (ANO), ale údajně to chce udělat tak, aby lidé nevyšli na náměstí, protože demonstrace v desítkách českých a moravských měst, které organizuje Milion chvilek pro demokracii, škodí jeho mediálnímu obrazu. Šarapatka předpokládá, že Babiš ovládne ČT tak, že do Rady ČT dosadí lidi, kteří budou postupovat tak, jak on potřebuje.

Na adresu Xavera Veselého poznamenal, že ho baví politika. „Jsem přesvědčen o tom, jak znám pana Veselého, že jeho politika baví, nevyloučil bych, že má v hlavě někde zasutou politickou kandidaturu. To je samozřejmě možné, já mu to jenom přeji. Myslím, že toto je jeden z jeho cílů a Rada ČT je jen mezistupeň. Myslím asi, že neodhlédne od přátelství s politiky,“ pravil Šarapatka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…