Saša Vondra: Nevládky dělají dětem v hlavách zmatek. Kluci jako „trans“ pronikají na holčičí záchodky

09.07.2021 8:43

Levicové strany v Evropském parlamentu navrhly zablokovat Maďarsku platby z fondů EU, dokud vláda nezmění přístup k sexuálním menšinám. Europoslanec za ODS Alexandr Vondra na sociální síti Facebook prozradil, proč je proti této rezoluci. Má za to, že zákon má omezit neziskové organizace v šíření v jejich typu osvěty na školách. A to podle Vondry není nic špatného. A pokud Západ říká, že Maďarsko omezuje svobodný projev homosexuálů, měl by si napřed zamést před svým vlastním prahem.

Saša Vondra: Nevládky dělají dětem v hlavách zmatek. Kluci jako „trans“ pronikají na holčičí záchodky
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Alexandr Vondra v pořadu Partie.

V prvé řadě je podle jeho názoru nutné počkat, jak bude v praxi využíván zákon, který zakazuje propagaci sexuálních menšin v učebnicích pro nejmenší a ve vysílání pro děti. Podle maďarského premiéra Viktora Orbána má zákon chránit děti před pedofily. Zástupci LGBT komunity ale říkají, že jde o zákon, který je diskriminuje. Vondra by počkal, jak bude se zákonem nakládáno v běžném životě.

„Nevěřím, že budou školákům zakazovat rozbor literárních děl Shakespeara nebo Verlaina. Každý, kdo navštíví Budapešť, může také na vlastní oči vidět, že homosexuálové nejsou diskriminováni. Fungují registrovaná partnerství, právě teď probíhá festival Pride a duhové vlajky jsou vidět všude. Ano – zákony neumožňují adopci dětí homosexuálními páry (jednotlivci ale po schválení adoptovat mohou) ani manželství homosexuálů. Ale v tom není Maďarsko nijak výjimečné, podobná je situace u nás,“ zdůraznil.

Vondra je toho názoru, že maďarské vládě jde v prvé řadě o to, jak se budou neziskové organizace angažovat v sexuální výchově dětí, a na tom nevidí nic špatného.

„Jednoduše řečeno – stát se chce bránit invazi nevládek do škol, kde různí genderoví aktivisté malým dětem vyprávějí, že „pohlaví“ je čistě věcí jejich volby. Tím do jejich hlav zasévají jen zmatek. Výsledky vidíme leckdes na západě už teď. Kluci jako „trans“ pronikají na holčičí záchodky. Nedávné výzkumy v USA ukázaly, že se k trans nyní „hlásí“ téměř každý desátý teenager. To je samozřejmě medicínsky i biologicky nesmysl,“ pravil Vondra.

Do třetice všem připomněl, že stejně jako zdravotnictví, ani školství nepatří do kompetencí EU a leží plně v pravomoci jednotlivých členských států.

A nakonec přidal ještě jednu poznámku. Pokud Maďarsko neschvaluje reklamy, ve kterých se spolu líbají dva muži, může jít o omezování svobody. Jenže v současném světě je řada společností kritizována i za to, že se v jejich reklamách objevují spoře oděné ženy.

„Krasavice v plavkách z úřední moci NE, vášnivě se líbající homosexuálové ANO. Takhle nějak vypadá dnešní ‚krásný nový svět‘,“ uzavřel Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…