Šašci. Výsměch České televizi za „oblbování dětí“ a program, ve kterém hrála roli Nora Fridrichová

10.09.2018 11:37

Překladatel Martin Gust se na svém facebookovém profilu vyjádřil k pořadu Zprávičky České televize, který je věnován dětem. Rozčílilo jej totiž zpravodajství, které se týkalo Izraele.

Šašci. Výsměch České televizi za „oblbování dětí“ a program, ve kterém hrála roli Nora Fridrichová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Ahoj kamarádi. V Izraelem okupované Palestině se děti bojí, že nebudou moci chodit do školy, protože zlé USA neposlaly peníze. Ředitelé v Gaze prý nemají dost peněz na výplatu učitelům. Jak ale říká do kamery zahalená školačka: ‚Přesto se chceme lépe učit, abychom svými znalostmi mohli vzdorovat okupaci.‘ A komentář snaživě dodá: ‚Školáci věří, že výpadek dorovnají evropské země.‘ To, že přitom Hamás vyplácí vrahům Izraelců doživotní rentu několikanásobně převyšující učitelský plat, ani to, že v Gaze žádní ‚izraelští okupanti‘ nejsou, se už z téhle srdceryvné nalejvárny nedozvíte,“ zmínil Gust s tím, že na takovouhle ideologickou prasárnu se v dětském vysílání nevzmohla ani normalizačí televize. Následně pak pogratuloval Blance Závitkovské k mimořádnému žurnalistickému výkonu.

Anketa

Podporujete zdanění církevních restitucí?

92%
8%
hlasovalo: 9279 lidí

Pořad najdete ZDE.

Zveřejnil i dotaz, který jí zaslal: „Dobrý den, právě jsem zhlédl naprosto neuvěřitelnou ideologickou masáž ve Zprávičkách na Déčku podepsanou Vaším jménem. Když přehlédnu drobné vynechané detaily, jako že nedostatkem peněz trpící Gaza vyplácí stále vrahům Izraelců doživotní rentu výrazně přesahující učitelský plat, mohla byste mi sdělit kde přesně v Gaze se nacházejí území okupovaná Izraelem?“ Odpověď zatím na svém facebookovém profilu nezveřejnil, jen uvedl, že stejný dotaz poslal i Radě. 

„Pokud ČT valí dětem do hlav nesmysly o Izraeli, je za to zodpovědné vedení ČT. To znamená, že dělá špatně svoji práci. Za špatnou práci vedení ČT je zodpovědná Rada ČT. To znamená, že i ta dělá špatně svoji práci. Pokud takovou propagandu přehlíží i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, i ona dělá špatně svoji práci. Za činnost Rady ČT a RRTV je zodpovědná Poslanecká sněmovna. Pokud se tohle děje, znamená to, že i ona dělá špatně svoji práci. Běs! Běs! Běs! A takhle my si tu žijeme,“ zareagoval pak na celou věc bývalý radní pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek.

A do České televize se strefil i Jaroslav Plesl, šéfredaktor MF Dnes.

„Nejlepší je, jak ČT1 divákům v neděli večer prodává normalizační detektivku Mravenci nesou smrt. Slovo od slova naprosto přesně: ‚SNB i státní kontrarozvědka jsou v pohotovosti. Do Československa se ze Západu pašují drogy a mrtvých narkomanů přibývá.‘ Prý ‚státní kontrarozvědka‘! Tak to je maximálně vtipný, jak se bojej říct StB. :D No, nebojte se a řekněte to, jak to je: ‚Teď vám pustíme film o tom, jak StB úspěšně chránila životy mladých lidí v ČSSR před zhoubou kapitalismu.‘ A pak se všichni na Kavkách ověšte trikolorou a narvěte do triček Stop KSČM. Šašci,“ poznamenal. 

„Jestli tohle neni prokremelská činnost par excellence, pak nevím, co už by to mělo bejt,“ dodal pak v komentáři. 

„Dramaturgie ČT překonává všechny fantazie. Nejdřív se Nora F. v neděli večer vysměje komunistům, jak vzpomínají na rok 1948, aby Milan F. vzápětí poslal divákům normalizační antikapitalistický bonbónek s názvem Mravenci nesou smrt. Ale zas je třeba říct, že agitka k agitce patří. A tohle se vyloženě povedlo. Nedělní programový balíček ČT1 na úrovni roku 1986. Díky za to!“ napsal pak ještě jednou Plesl. Norou F. myslel moderátorku pořadu 168 hodin Noru Fridrichovou, Milanem F. jejího bývalého manžela, jenž je programovým šéfem České televize. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…