Schillerová slibovala důkladnou diskuzi o EET. A místo toho... Pirát Ferjenčík se rozčiloval v rádiu

14.02.2019 22:27

Hostem čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu byl pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík, který vypálil salvu tvrdých slov na téma rozšiřování elektronické evidence tržeb.

Schillerová slibovala důkladnou diskuzi o EET. A místo toho... Pirát Ferjenčík se rozčiloval v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

„Paní ministryně financí (Alena Schillerová za ANO) slibovala důkladnou diskusi o EET ve výborech, ale probíhalo to následně tak, že ona vystoupila až v závěru diskuse, takže jsem na její slova nemohl reagovat, a následně koalice odmítla zařadit debatu EET do výborů, s výjimkou rozpočtového výboru,“ zlobil se hned v úvodu host.

Vládní koalice ANO a ČSSD podporovaná komunisty sice vyčítá opozici, že projednání rozšíření EET blokovala, ale podle Ferjenčíka je pravda někde úplně jinde.

„Naposledy se to nestihlo projednat proto, že paní ministryně nepřišla na jednání a nepověřila nikoho, aby se toho ujal za ni,“ upozornil Pirát. Jedním dechem dodal, že fakt, že EET nepoputuje např. i do hospodářského výboru, je zkrátka a dobře politickou obstrukcí ze strany koalice.

Ferjenčík se zavedením EET nesouhlasí, ale je si vědom toho, že současné rozložení politických sil nedovoluje EET upravit. Všichni poslanci Pirátů pak mají jasno v jedné věci. Rozšiřovat EET ještě ve třetí a čtvrté vlně, to jest na drobné živnostníky, je totální nesmysl. Vydělají na tom především výrobci těch EET systémů,“ zlobil se host.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Uznal sice, že někteří živnostníci občas některé platby nepřiznávají, ale dělají to především proto, že se bojí byrokratických povinností, kterými jim hrozí stát. „Já mám za to, že ta hlavní příčina je ten obrovský nárůst byrokracie při přechodu z garáže na velký byznys, na něco, co vás živí,“ uvedl Pirát.

Sama vládní koalice si je podle hosta vědoma, že to s tlakem na živnostníky přehání, a slibuje nápravu, ale tato náprava může proběhnout skrze nesmyslně složitý byrokratický systém. Piráti jsou připraveni zvážit podání žádosti na Ústavní soud ČR, aby třetí a čtvrtou vlnu této evidence zrušil. Je tu jistá naděje, že to udělá, protože už v únoru 2017 zpomalil start této třetí a čtvrté vlny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …