Seďte doma, vyzval občany Babiš. A ředitelka ústavu pro léky se odletěla rekreovat na Kubu

16.03.2020 15:54

Drtivá většina Čech, Moravanů a Slezanů povinně sedí doma, neboť si už v pátek vyslechli, že budou zavřeny hranice, ale ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Irena Storová vyrazila v onen pátek na dovolenou na Kubu.

Seďte doma, vyzval občany Babiš. A ředitelka ústavu pro léky se odletěla rekreovat na Kubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitelka SÚKL Irena Storová

Mohu potvrdit, že paní ředitelka je na dlouhodobě plánované dovolené. Podle zákona o státní službě je řízením Státního ústavu pro kontrolu léčiv vždy v době nepřítomnosti paní ředitelky pověřena ředitelka Odboru kanceláře ředitele Marcela Škrabalová,“ uvedla mluvčí SÚKL Peterová pro server Aktuálně.cz.

Ředitelka vycestovala den poté, co vláda vyhlásila nouzový stav, ale ještě předtím, než došlo k uzavření hranic, takže nepostupovala v rozporu se zákonem, ale vzhledem k situacei se prý sama paní ředitelka rozhodla vrátit do České republiky a nyní je na cestě. A nelze vyloučit, že skončí v karanténě.

To vše ve chvíli, kdy SÚKL musí posvětit či zakázat použití léku Rendesivir pro nejvážněji nemocné pacienty bojující s koronavirem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…