Šéf Evropského parlamentu ztratil nervy a znovu je tu hrozba trestání zemí, které nechtějí přijímat uprchlíky

23.08.2018 22:20

Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani už má dost neochoty v případě přijímání migrantů ze strany zemí Visegrádské skupiny, do níž spadá i Česká republika. „Tyto země musejí převzít zodpovědnost za tento unijní problém, jinak budou potrestány,“ říká nekompromisně Tajani.

Šéf Evropského parlamentu ztratil nervy a znovu je tu hrozba trestání zemí, které nechtějí přijímat uprchlíky
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Loď italské pobřežní stráže Diciotti, která je plná migrantů a kotví v Sicílii, odmítá italská vláda pustit do země bez slibu, že jí s nimi unijní státy pomohou, informoval server Novinky.cz. Podle Tajaniho taková situace nemusela vůbec nastat, kdyby země EU schválily návrh Evropského parlamentu na reformu dublinského systému. „Tohle byl klíč k řešení, protože předpokládal okamžité přerozdělení migrantů,“ dodal Tajani.

V souvislosti s tím pak ukázal na země Visegrádu, kam patří Česko, Slovensko, Polsko a které do Unie vstoupily po pádu komunistických režimů. „Solidarita není jednosměrná. Bývalé diktatury dostaly pomoc od Evropy a nadále ji přijímají,“ uvedl předseda Evropského parlamentu a doplnil, že bude pokračovat v boji za migrační solidaritu i na dalším summitu EU.

  • Původní zdroj ZDE

Podle Tajaniho by státy, které nepřijmou zodpovědnost a solidaritu za řešení migračního problému, měly být potrestány. A není sám. Finanční sankce vůči zemím EU, které by odmítaly migranty s prokázaným nárokem na azyl, prosazuje i francouzský prezident Emmanuel Macron. Ten již v červnu prohlásil, že je pro trestání nesolidárnosti. Financování strukturálních fondů by podle něj mělo být podmíněno i přijímáním migrantů.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …