Šéf MF Dnes Plesl zmínil zásadní informaci o „povstání“ proti Dienstbierovi

14.05.2015 10:53

Z trochu jiného úhlu pohledu, než který nabízejí ostatní média, se na pondělní stávku zaměstnanců Agentury pro sociální začleňování dívá šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl. Poukazuje na to, že Zuzana Drhová, jedna ze stávkujících zaměstnankyň, která o celé věci diskutovala s ministrem Jiřím Dienstbierem (ČSSD) v pondělí večer v Událostech, komentářích, je členkou Strany zelených. A že odvolaného šéfa agentury Martina Šimáčka jmenoval před šesti lety do funkce Michael Kocáb. Toho tehdy do ministerské funkce nominovala právě Strana zelených.

Šéf MF Dnes Plesl zmínil zásadní informaci o „povstání“ proti Dienstbierovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

„Zelení tak ve státní administrativě přišli o svého člověka, proto by bylo zcela logické, že se paní Drhová na ministra Dienstbiera zlobí,“ napsal Plesl v komentáři, který vyšel v dnešní MF Dnes na názorové straně. K tomu podotkl, že o tento rozměr celého příběhu ale byli diváci České televize v pondělí večer ochuzeni.

Dalším, kdo má kvůli odvolání Šimáčka důvod se na ministra Dienstbiera zlobit, je organizace Člověk v tísni. Právě z ní totiž Šimáček do vedení agentury přišel. Proto není žádným překvapením, že se lidem z Člověka v tísni, kterou vede Šimon Pánek, Šimáčkův konec ve funkci nelíbí. A že ve stejný den, kdy Šimáček zveřejnil své stanovisko k odvolání, u ministra otevřeným dopisem intervenovala skupina neziskovek vedených právě Člověkem v tísni. „Kdyby byli lidé z Člověka v tísni trošku soudní, nechali by dopis podepsat svými kolegy z jiných neziskovek, ale sami by se signatuře vyhnuli. Kvůli prostému konfliktu zájmů,“ podotýká Plesl.

Vyzdvihl také komentář, který k celé záležitosti na server Romea.cz napsal romský hudebník Gyulla Banga. Ten si myslí, že dění kolem agentury je fraška. Ministr Dienstbier má podle něj se stávkujícími zaměstnanci agentury velkou trpělivost. „Být na jeho místě já, všechny bych je na hodinu vyházel a s nikým bych o tom nediskutoval,“ citoval Plesl Bangova slova. Podle Bangy je také celá Agentura pro sociální začleňování jen dobře maskovaný byznys.

Závěrem Plesl dodává, že text pana Bangy je sice trošku provokativní, ale dobře napsaný a jeho čtení není ztraceným časem. „Na rozdíl od sledování frašky s názvem ‚Zaměstnanci privatizují státní agenturu‘,“ uzavírá své zamyšlení šéfredaktor Jaroslav Plesl.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…