Šéf SPOZ Mynář se má stát hradním kancléřem, tvrdí server

08.03.2013 14:39

V týmu prezidenta Miloše Zemana dojde ke změně. Dosavadní místopředseda Strany práv občanů Zdeněk Štengl nahradí svého šéfa Vratislava Mynáře v čele zemanovců. Mynář se pak stane novým kancléřem na Pražském hradě. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Šéf SPOZ Mynář se má stát hradním kancléřem, tvrdí server
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář v pořadu ČT Hyde park

Server informaci zjistil od zdrojů ve straně SPOZ. Nového kancléře zaučí ten stávající – Jiří Weigl. Zeman by měl zveřejnit jména svého hradního týmu v pátek odpoledne. SPOZ bude volit nového předsedu na sjezdu, který proběhne 22. a 23. března.

Štengl odmítl výměnu na klíčových funkcích komentovat. "Po inauguraci pan prezident sdělí, koho si vezme za svého kancléře, a pak bude třeba postarat se o SPOZ," prohlásil Štengl.

Zeman si ponechá řidiče, tajemníka a svou mluvčí

Ani Mynář v minulosti své angažmá nevyloučil, ale ani oficiálně nepotvrdil.  Rovněž Miloš Zeman nechtěl do inaugurace nic prozrazovat. "Jako občan Miloš Zeman nemám právo nikoho jmenovat," reagoval na otázky o personálním složení týmu na Hradě.

Jedinou jistotu, že bude se Zemanem dál spolupracovat, má jeho tajemník Jaroslav Hlinovský a osobní řidič. Deník Aktuálně.cz tvrdí, že se Zemanem zůstane i jeho mluvčí Hana Burianová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…