Šéf lidovců je tvrdý: Zdaníme ty, co mají miliony pod podlahou

26.05.2012 12:12

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se na sobotní programové konferenci strany nechal slyšet, že stát musí vzít peníze všem, kteří svůj majetek nebudou schopní doložit přiznáním. Dále navrhují, aby byla každá neprokázaná koruna zdaněna 95 procenty. Lidovci za to lidem nabízí „slušný stát ke slušným lidem“.

Šéf lidovců je tvrdý: Zdaníme ty, co mají miliony pod podlahou
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

K prokázání legálních příjmů by měly pomoci hlavně majetková přiznání, shodnou se opoziční sociální demokracie a komunisté. Naopak vládní strany jsou proti majetkovým přiznáním a dodatečnému zdanění majetku.

„Jaký je rozdíl mezi kauzou ProMoPro a kauzou Rath? Kde je rozdíl mezi plýtváním oranžového hejtmana, kvůli němuž pak nemá stát na investice do školství, a miliardovým plýtváním ministra Drábka, který pak nemá peníze na zdravotně postižené?“ ptá se Bělobrádek.

Je třeba nahradit Kalousky a Nečase

Lidovci voličům nabízí „slušný stát ke slušným lidem“. Stát by si rovněž měl vzít zpět i peníze neoprávněně vyplacené na sociálních dávkách, protože šizení státu na daních a podvádění s dávkami je stejný zločin, tvrdí předseda Bělobrádek.

Bělobrádek dále prohlásil, že lidé by měli podpořit změnu v zemi, ale ne skrze volby extrémistů. „Je třeba generaci pánů Kalousků a Nečasů nahradit novými lidmi,“ řekl na sobotní konferenci Bělobrádek.

Alternativou je podle něj právě KDU-ČSL, kterou opustili kariéristi a zůstali v ní lidé, kteří jsou přesvědčení, že základem státu je fungující rodina.

První místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka by prosazoval společné zdanění rodin a slevu na dani na dítě i poplatníka ve stejné výši. Částka na sociální pojištění by se měla odvíjet i od počtu vychovávaných dětí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…