Šéfem ODS v Plzeňském kraji bude další dva roky Pospíšil

22.11.2013 6:37

Místopředseda ODS Jiří Pospíšil bude na další dva roky stát v čele regionální organizace strany v Plzeňském kraji. ODS zde vede už od roku 2003, včera byl zvolen předsedou regionu pošesté, řekl ČTK krajský manažer strany Michal Šašek. Regionální sněm nerozhodoval o tom, zda vyjádří podporu někomu z uvažovaných kandidátů na post předsedy strany.

Šéfem ODS v Plzeňském kraji bude další dva roky Pospíšil
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu ČT Máte slovo

Regionální sněm se včera zabýval pouze volbou krajského předsedy a místopředsedů a debatou o vnitrostranické situaci po říjnových volbách. "O vyjádření případné podpory na funkci předsedy strany a případně o tom, zda budeme doporučovat na nějakou funkci ve vedení ODS někoho z našeho regionu, bude rozhodovat další regionální sněm, který se sejde až v lednu před kongresem," řekl Šašek. Na setkání se členy přijel úřadující předseda ODS Martin Kuba a někdejší ministr školství Petr Fiala. O Fialovi se mluví jako o možném kandidátovi na předsedu ODS, podporu mu už vyjádřily například některé stranické organizace na Moravě.

O tom, zda bude usilovat o místo ve vedení ODS, chce Pospíšil ještě přemýšlet

O tom, že o funkci předsedy ODS by se mohl ucházet i Pospíšil, se hovořilo po volbách. On sám to zatím přímo nepotvrdil, ani nevyloučil. "Zda budu usilovat být ve vedení ODS, případně v jaké pozici, to si ještě rozmyslím. Pro mě také bude důležité, jaký se tam bude rýsovat tým. Šel bych do týmu, kde bych měl pocit, že můžu být přínosem a že ten tým má šanci ODS do budoucna zvednout k dvojciferným preferencím a dvojciferným volebním výsledkům," řekl Pospíšil těsně po volbách ČTK.

Sněm v Plzni také zvolil sedm místopředsedů regionální organizace. Za Plzeň-město je místopředsedou i nadále Roman Jurečko, za Plzeň-jih bývalý poslanec Jiří Papež, za Klatovsko železnorudský starosta Michal Šnebergr, za Tachovsko krajská zastupitelka Věra Rubáková, za Rokycansko krajský zastupitel Jan Šašek, za Domažlicko bývalý poslanec Vladislav Vilímec a místopředsedou za Plzeň-sever je Pavel Karpíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…