Šéfredaktor Reflexu odpovídá na útoky Andreje Babiše: To malé dítě nic nechápe

19.09.2013 18:42

V úvodníku magazínu Reflex se šéfredaktor Pavel Šafr tvrdě opřel do Andreje Babiše a jeho politicko-mediálního impéria. To miliardáře rozhořčilo a prakticky obratem zaslal ParlamentnímListům.cz štiplavou reakci. Tím ovšem celá přestřelka neskončila.

Šéfredaktor Reflexu odpovídá na útoky Andreje Babiše: To malé dítě nic nechápe
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Pavel Šafr podle něj jako „univerzální šéfredaktor“, který s nevalnými úspěchy prošel mnoha tiskovinami, je tím posledním, kdo by mohl poučovat. Mimoto šéfredaktorovi naložil mnoho dalších ran, například ohledně jeho frenetického obdivu k Václavu Klausovi.

Text Andreje Babiše ZDE

„Nebudu zde zveřejňovat naši soukromou konverzaci po SMS, kde pan Šafr žádá o podporu výstavy své přítelkyně, kde mě několikrát žádá o schůzky, aby mi vysvětlil, jak mám zacházet s Ringierem, až ho koupím, kde žádá o zlepšení našich vztahů a slibuje, že v Reflexu už nebudou psát nesmysly,“ objevilo se také v Babišově dopise.

Tento drsný útok zase nedal Šafrovi a redakci ParlamentníchListů.cz zaslal svou reakci. V ní přiznává, že majitel Agrofertu a předseda ANO jej nepřestává fascinovat. „Má geniální dispozice pro zacházení s mediálním světem. Umí na pár řádcích semlít páté přes deváté a vytvořit zcela novou virtuální realitu,“ ohodnotil miliardáře. Z jeho nesmyslů se jej prý dotýká pouze obvinění, že se Babiše o něco doprošoval.

„O schůzky mě vesměs žádal on, a to až na tu poslední, kde jsem mu řekl, že když koupí vydavatelství novin a zároveň bude provozovat politickou stranu, tak pro něj nemohu pracovat,“ píše šéfredaktor. Na této schůzce prý velkopodnikateli vysvětloval jak malému dítěti, že vlastnit dvoje největší noviny, zároveň předsedat straně, která se chce dostat do sněmovny a do toho ještě čerpat od státu značné dotace pro své podniky je výrazný konflikt zájmů.

Text Pavla Šafra ZDE

„To malé dítě tuto malou násobilku bohužel nepochopilo a výsledkem je nyní zprzněný tiskový trh,“ konstatuje Šafr. A ohledně další prosby, kterou Babiš zmínil - podpory výstavy Šafrovy přítelkyně - šéfredaktor ujistil, že se nejednalo o žádnou finanční podporu, jak by to mohlo vypadat, ale několik kilo kostí z odpadu Kosteleckých uzenin, ze kterých chtěla jeho přítelkyně stvořit umělecké dílo.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…