Senátor Škromach vyplísnil Zaorálka. A vyjádřil se ke své prezidentské kandidatuře

02.10.2014 18:25

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) byl hostem čtvrteční Kauzy dne Rádia Impuls. Přislíbil, že se jeho příznivci mohou těšit na další díl Hovorů od bazénku. Proč byl poslední díl 11. srpna? „Protože byla zima,“ podotkl. Došlo i na téma Ukrajiny a jeho případné prezidentské kandidatury.

Senátor Škromach vyplísnil Zaorálka. A vyjádřil se ke své prezidentské kandidatuře
Foto: Archiv ZŠ
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Senátor Škromach je rád, že se Miloš Zeman stal prezidentem. „Z možností, které tady byly, je to ta nejlepší. Byla to satisfakce za tu nepovedenou volbu před dvanácti lety,“ poznamenal v úvodu senátor. Ocenil přitom i roli, kterou Zeman hraje na mezinárodním poli.

Zaorálek prý vystupuje příliš agresivně

„Já myslím, že Miloš Zeman sehrává významnou roli v mezinárodních vztazích, a musím ocenit jeho postoj k Ukrajině a k Rusku, protože v České republice není prostor pro jestřáby. Jsem rád, že se tady shoduje s premiérem Slávkem Sobotkou a vyjadřuje se jinak než ministr (Lubomír) Zaorálek, ten postupuje agresivně. Myslím, že Česká republika vždycky měla diplomatickou pozici a i díky tomu dokázala přežít a překonat i těžké doby,“ podotýká člen horní komory.

Svým příznivcům přislíbil, že po senátních a komunálních volbách natočí další díl svých Hovorů od bazénku. Předvolební doba je na to prý příliš citlivá. Teď je třeba soustředit se na úspěch ve zmíněných volbách.

Ve vysílání také zaznělo, že čím dál vážněji bere i svou možnou prezidentskou kandidaturu. „Já stavím na takové té lidovosti,“ poznamenal. Prezidentské volby jsou ale ještě relativně daleko. 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…