Senátor Valenta prozrazuje, jak se dívá na krajskou politiku

17.10.2016 21:00

Senátor Ivo Valenta pro slovácký server Dobrý den s kurýrem zhodnotil krajské a senátní volby. Strana soukromníků společně se Svobodnými prý v tomto regionu uspěla, a to významně. Valenta za to poděkoval voličům, kteří pravděpodobně oceňují práci, již odvádí jako slovácký senátor. Se stejným nasazením je podle všeho připraven pracovat i v zastupitelstvu Zlínského kraje.

Senátor Valenta prozrazuje, jak se dívá na krajskou politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Je vidět, že tam, kde dlouhou dobu působím a kde jsem získal důvěru pracovat také jako senátor, mne lidé znají, sledují moji práci a jsou s ní spokojeni. Pro mne je tento výsledek také jakýmsi vysvědčením za dva roky působení v roli slováckého senátora. Těší mne, že jsem společně se svým týmem dokázal odpracovat spoustu věcí, které skutečně pomohly našemu regionu. A snad se nám také podařilo změnit vnímání toho, co dokáže senátor udělat pro svůj volební obvod,“ řekl senátor Ivo Valenta. Zasazoval se např. o to, aby se členové parlamentních komor začali zajímat o uhersko-hradišťskou věznici.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Valenta a jeho kolegové dokázali v krajských volbách zvítězit ve 23 obcích na Slovácku. V Uherském Hradišti získali Strana soukromníků a Svobodní takřka 25 procent a jasně zvítězili, protože druzí lidovci měli 12 procent hlasů. Faktem také je, že v celém Zlínském kraji zvítězila KDU-ČSL v čele s Jiřím Čunkem.

Čtyři členové zmíněné koalice zasednou také v zastupitelstvu a podle člena horní parlamentní komory hodlají používat zdravý rozum a prosazovat rozumné návrhy.

Celý text najdete zde.

„Já se na zastupitelstvo nedívám optikou koalice a opozice tak jako mnozí politici. Přestože s největší pravděpodobností nebudeme mít zástupce v krajské radě, věřím, že najdeme v zastupitelstvu dostatek partnerů, kterým půjde o rozvoj kraje. Vstoupili jsme do politiky, abychom prosazovali zdravý selský rozum, podporovali investice a pomohli tomu, aby z našeho kraje neodcházeli mladí lidé kvůli nízkým mzdám nebo špatné dopravní dostupnosti. A to také budeme dělat,“ zdůraznil Ivo Valenta.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…