Server: Ivo Rittig se obával „Šlachty s brokovnicí“ a zvažoval odchod

11.04.2016 9:14

Server Lidovky.cz přinesl další informace v kauze Ivo Rittiga a Jany Nečasové (dříve Nagyové) ohledně úniku zprávy BIS. Podle všeho se Ivo Rittig a jeho právníci David Michal a Tomáš Jindra velmi obávali „Šlachty s brokovnicí“ a zvažovali únikový plán. Právě kvůli úniku zprávy BIS jsou všichni obžalováni.

Server: Ivo Rittig se obával „Šlachty s brokovnicí“ a zvažoval odchod
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Podle obžaloby se Rittig s Michalem dozvěděli o existenci zprávy tajné služby od Nečasové. Advokáta Jindru měl informovat ministr zemědělství Petr Bendl. A začala rychlá jednání v pražském hotelu Ventana. Jejich hovor však zaznamenaly policejní mikrofony. 

Původní text ZDE.

Michal se podle Lidovek.cz setkal s Nečasovou v Hrzánském paláci. Jel nenápadným autem a vystoupil raději za rohem. Rittig po něm chtěl, aby získal co nejvíce informací. Podle vyšetřovatelů bylo z rozhovoru mezi třemi muži (Rittigem, Michalem a Jindrou) patrné, že řeší, zda mají jít „do prdele, nebo se jen stáhnout“. Po schůzce s Nečasovou Michal telefonoval Rittigovi a vše mu převyprávěl, píší Lidovky.cz. Michal se po schůzce prý uklidnil a sdělil ostatním, že nejde o žádný masakr. V té souvislosti právě hovořil i o řediteli protimafiánského útvaru Robertu Šlachtovi.

Lobbista Ivo Rittig dlouhodobě prostřednictvím advokátky Kataríny Kožiakové Oboňové odmítá, že by někdy utajenými informacemi BIS disponoval. Obžalobu označuje za nesmysl, stejně jako Michal. O tom, že by s někým řešil obsah zprávy BIS, hovoří jako o nesmyslu také exministr Petr Bendl. 

Soud v tomto případě začíná na konci května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…