Sezemský: Zvolí Babiše senioři? Vždyť je kosí covid kvůli němu

05.01.2021 12:24

Premiér Andrej Babiš (ANO) v nedělní Partii televize Prima odmítl vyloučit kandidaturu na prezidenta. Někdejší spolupracovník expremiéra Petra Nečase se zamyslel nad tím, proč teď Babiš odmítá vyloučit to, co ještě nedávno tak hlasitě odmítal. Babiš se prý může bát, co všechno by mohlo vyplout na světlo, kdyby odešel z politiky.

Sezemský: Zvolí Babiše senioři? Vždyť je kosí covid kvůli němu
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové

Když se moderátorka Partie televize Prima Markéta Fialová zeptala premiéra Andreje Babiše, zda bude v roce 2023 kandidovat na prezidenta, předseda vlády odpověděl vyhýbavě. „Nevyloučit můžeme jenom smrt. Jednou bohužel zemřeme všichni. Ale já bych chtěl obhájit a pokračovat v těch projektech. Ten projekt prevence rakoviny, ten je hrozně důležitý. A my bysme ty volby vyhráli, kdyby nepřišel ten covid. My děláme skvělé věci a lidi to vidí,“ chválil sebe a své hnutí předseda vlády.

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí

Někdejší spolupracovník Petra Nečase Jiří Sezemský k tomu v komentáři pro server Forum24.,cz poznamenal, že Babiš vlastně před kamerou vypustil pokusný balonek, na němž si chtěl ověřit, jak by lidé na jeho případnou prezidentskou kandidaturu reagovali.

Podle Sezemského by Babiš mohl mít ke kandidatuře na Hrad více důvodů.

„Důvodů, proč Babiš nechce odejít z politiky, i když vlna jeho skandálů i na mezinárodní úrovni by každého jeho předchůdce už dávno smetla, je víc. Nejen dokončení rozdělaných projektů, jak sám uvádí. Ve hře je i jeho imunita, zájmy ekonomického impéria Agrofertu a obavy, co vše by mohlo vylézt na světlo, pokud by opustil Strakovu akademii,“ napsal publicista.

„Je přitom tragikomické, pokud premiér sám sebe označuje za krizového manažera, když svou neschopností, nekompetencí a jájínkovstvím srazil Česko loni na podzim mezi nejrizikovější země světa z hlediska vývoje koronaviru. Nyní se upíná na vakcinaci, kde vláda rovněž zaspala v přípravě. Babišův očividný kalkul, že celá operace skončí letos v září krátce před parlamentními volbami a bude moci slavnostně oznámit „konec epidemie“, je velmi optimistický. Mezitím zásahy jeho vlády od loňského jara těžce poškodily ekonomiku, mnoho firem nechala na holičkách a brutálně pracuje na rozvratu veřejných financí,“ pokračoval Sezemský.

Otázkou prý také je, zda by Babiš mohl v přímé volbě prezidenta uspět. Podle Sezemského spíš ne, protože Babiš se v tuto chvíli spoléhá především na podporu seniorů, jenže ty dnes koronavirus ohrožuje nejvíc, a vzhledem k tomu, jak si vláda v koronavirové krizi počíná, Babiš může o podporu seniorů přijít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…