Shodou okolností dnes ve Francii vyšla kniha, která popisuje, že za sedm let tuto zemi ovládne islám

07.01.2015 16:06

V souvislosti s dnešním masakrem, který rozpoutali v pařížské redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo dosud neznámí útočníci, se zdá být nová kniha francouzského spisovatele Michela Houellebecqa vysoce aktuální. Román Soumission (Podrobení) pojednává o Francii ovládané islamisty. Kniha vzbudila rozruch ještě předtím, než se objevila v knihkupectvích. Nelegálně se totiž šíří po internetu.

Shodou okolností dnes ve Francii vyšla kniha, která popisuje, že za sedm let tuto zemi ovládne islám
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Na pulty tradičních knihkupectví se román Soumission (česky Podrobení) měl dostat shodou okolností právě dnes.

Více než únik na internet ale Francouze vzrušuje téma knihy, upozornil web České televize. Houellebecq totiž napsal román o tom, jak se z Francie stane islámský stát. V románu dokonce vystupují reálné politické osobnosti. „Příběh románu se odehrává roku 2022, kdy politické strany ve volbách raději podpoří fiktivního kandidáta strany zvané Muslimské bratrství, aby se prezidentkou nestala šéfka extrémně pravicové Národní fronty Marine Le Penová,” uvádí web.

Muslimské bratrství nařídí učitelům konvertovat k islámu

Strana Muslimské bratrství poté spolu s premiérem Françoisem Bayrouem, tedy dalším skutečným politikem, promění Francii v islámský stát. Například omezí vzdělávání dívek nebo nařídí všem učitelům konvertovat k islámu.

„Urychluji historii, ale nemůžu říct, že ta kniha je provokace - pokud to znamená, že bych říkal věci, které považuji za podstatně nepravdivé jenom proto, abych lidi rozčílil. Kondenzuji vývoj, který je, podle mého názoru, realistický," uvedl Houellebecq v rozhovoru, který poskytl americkému literárnímu čtvrtletníku Paris Review.

Houellebecq v minulosti stanul před soudem za své výroky o islámu, kterými dle žaloby podněcoval náboženskou nenávist. „Nejhloupější náboženství je islám," řekl mimo jiné, když popisoval svůj negativní postoj k monoteistickým náboženstvím. Pařížský soud ho nakonec obvinění zprostil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…