Šibenice... Ale co muslimové? udeřil známý novinář

10.07.2015 12:44

Komentátor Jiří X. Doležal se ve svém názorovém sloupku na serveru Reflex.cz vrací k demonstraci proti imigraci a kvótám a šibenicím, jež na ní byly před Úřadem vlády vidět. V souvislosti s tím se ptá: Muslimové vyhrožovat smějí?

Šibenice... Ale co muslimové? udeřil známý novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Dvě makety šibenic, které přinesli demonstranti proti imigraci na své shromáždění ve středu prvního července, budou mít dohru. Prý se u nás nesmí vyhrožovat a hlásat nenávist...“ píše J. X. Doležal.

Zcela výjimečně souhlasí s výrokem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který po demonstraci uvedl, že je nepřijatelné, aby kdokoliv využíval svobodu projevu k tomu, aby šířil nenávist, aby vyhrožoval smrtí názorovým oponentům. „Myslím si, že hlásání nenávisti, vyhrůžky smrtí a vůbec šíření násilí je cesta do pekel, a ti demonstranti, co donesli na středeční demonstraci makety šibenic, jsou úplní idioti. A zaslouží, aby je stát potrestal,“ píše Doležal.

Ale vzápětí dodává, že stejně nemilosrdně je potřeba vystoupit proti stejně nepřijatelné nenávisti náboženské. „V té souvislosti bych proto rád upozornil úřady, že kromě šibenic na Václaváku se cosi podobného děje i v Brně. A tu nenávist rozviřují a hlásají čeští muslimové,“ uvádí a poukazuje na slova šéfa českých muslimů v roce 2010, který v brněnské mešitě hlásal nenávist k ateismu. „Což je stejně nepřijatelné, jako když na demonstraci proti imigraci hlásají demonstranti trest smrti pro ‚vlastizráce‘. Nebo nenávist k islámu,“ uzavřel s žádostí, aby úřady věnovaly také pozornost českým islamistům hlásající nenávist ke všemu nemuslimskému.

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…