Silné vyjádření! Redaktor Britských listů v souvislosti s teroristickým útokem v Česku zmínil PL

10.01.2019 16:41

Státní zástupce žádá pro seniora Jaromíra Baldu, který pokácel dva stromy na koleje a způsobil nehody vlaků, čtyřleté vězení. Středočeskému krajskému soudu navrhl uložení trestu pod zákonnou sazbou za teroristický útok, protože přihlédl k mužově zmenšené příčetnosti. Obhájce obžalovaného se domáhá toho, aby jeho klient dostal pouze podmíněný trest, a to za obecné ohrožení. Soud Baldu ponechal ve vazbě, rozsudek vynese v pondělí. O celé věci se rozepsal také Daniel Veselý na serveru Britské listy, které provozuje Jan Čulík.

Silné vyjádření! Redaktor Britských listů v souvislosti s teroristickým útokem v Česku zmínil PL
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

„Je sice jednoduché být po bitvě generálem, nicméně k zločinu, jejž má na svědomí důchodce-terorista, patrně jednou muselo dojít,“ míní Veselý s tím, že protiuprchlická agenda soustavně zamořující veřejnou debatu přinesla vlastně první shnilé ovoce.

  • Původní text ZDE

„Pachatelem teroristického činu není zdivočelý muslim, nýbrž psychicky labilní a dezorientovaný Čech, jehož pronásledovaly noční můry o znásilňujících migrantských hordách, které jako by vypadly z produkce manipulativních stok typu Parlamentní listy. Nemohu si pomoci, ale obviněný Jaromír Balda mi spíše připadá jako oběť brutální manipulace posvěcené Hradem než jako zavilý a prachsprostý zločinec,“ podotkl Veselý s tím, že už od roku 2015 ví od jedné psycholožky, že má v péči čtenáře Parlamentních listů, jenž měl obrovský strach z migrantů. 

„Takzvanou uprchlickou krizi se pochopitelně snažili využít jako výtahu k moci také političtí hochštapleři v čele s Tomiem Okamurou a jako příležitost k posílení své politické pozice ji vycítil i Miloš Zeman. Takže pokud velká část politické reprezentace včetně nejvyššího ústavního činitele v parazitické symbióze s mediální šmírou házejí válečné uprchlíky a ekonomické migranty do jednoho pytle a dehumanizují je způsobem, za nějž by se nemusel stydět Joseph Goebbels, můžeme děkovat prozřetelnosti, že zůstalo jen u dvou pokácených stromů a dvou nabouraných vlaků,“ poznamenal dále Veselý. 

Závěrem pak žádal, aby byla zohledňována výhradně fakta a nikoliv polopravdy a výmysly kriminalizující lidské bytosti v nouzi. „Čas na věcnou a emocí zbavenou analýzu už dávno uzrál,“ podotkl Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…