Šimečka poráží Fica? Slováci mají odhad výsledků voleb. Velmi přesný

09.06.2024 16:03 | Monitoring

Na Slovensku se i přes embargo na informace provalily neoficiální výsledky voleb do Evropského parlamentu. A to s takovou přesností, že zmiňují i setiny procenta odevzdaných hlasů. Podle tohoto neoficiálního výsledku premiér Robert Fico neuspěl a byl poražen svým protivníkem, stranou Progresívne Slovensko. „Progresívne Slovensko získalo 27,81 procenta hlasů, Smer 24,76, Republika 12,53, Hlas 7,18, KDH 7,14,“ píše slovenský deník SME.

Šimečka poráží Fica? Slováci mají odhad výsledků voleb. Velmi přesný
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Slovensku se konají předčasné parlamentní volby

Progresivní Slovensko by tak získalo šest mandátů, Smer Roberta Fica pět mandátů, Republika dva mandáty a KDH s Hlasem po jednom mandátu. Další strany se do Evropského parlamentu podle deníku SME nedostaly.

Přitom se, jak píše deník, Slovensko dočkalo historicky nejvyšší volební účasti, co se voleb do Evropského parlamentu týká. Svůj hlas odevzdalo 34 procent oprávněných voličů. V roce 2019 to bylo pouhých 22 procent oprávněných voličů.

„Chci poděkovat všem, kteří včera přišli volit. A zvláštní poděkování těm, kteří přišli volit Progresívne Slovensko. První neoficiální zprávy vypadají nadějně. Vypadá to, že voliči, kterým záleží na proevropském Slovensku, přišli zodpovědně volit. Držíme palce!“ napsal k tomu lídr Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na svém facebookovém profilu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Oficiální výsledky prý budou vyhlášeny ve státech EU dnes v noci. ......, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 09.06.2024 16:11:09

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…