Škodlivý Drulák. „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a šarlatánstvím,“ žádá politolog

06.03.2024 17:34 | Monitoring

Na psychologa Jeronýma Klimeše se po jeho vystoupení sesypala lavina kritiky a odsudků. Jeho kontroverzní vyjádření vůči LGBT komunitě vyvolala velký tlak na to, aby Klimešovi byl upřen prostor v médiích. Téže praktiky se nyní dočkal bývalý diplomat a politolog Petr Drulák. Začíná se volat po tom, aby se na něj sesypali odborníci a prostě jej z veřejného prostoru vyštvali. Nyní je prý vytlačovaný vzhůru médii, která si do svých pořadů zvou i dezinformátory.

Škodlivý Drulák. „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a šarlatánstvím,“ žádá politolog
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Drulák

Ostrou vlnu kritiky rozpoutal psycholog Jeroným Klimeš svými kontroverzními výroky mířenými proti komunitě LGTB+ osob, když ve vysílání České televize měl komentovat nově uzákoněné sňatky stejnopohlavních párů. Proti jeho slovům vystoupil Psychologický ústav Akademie věd ČR, odborníci i politici. Označili jej za homofoba. Mnozí odsoudili i Českou televizi pro výběr hostů. Hrozí tedy, že Jaroným Klimeš už se na obrazovce České televize neukáže.

Politolog a zaměstnanec Univerzity Karlovy Jaroslav Bílek si všímá další postavy veřejné diskuse. Bývalého velvyslance ČR v Paříži a někdejšího 1. náměstka ministra zahraničí, profesora Petra Druláka, který je hostem podcastů mnoha médií. Petr Drulák se dívá na konflikt na Ukrajině z jiného úhlu pohledu, než jaký zastává vládní politika premiéra Petra Fialy. Hledá příčiny konfliktu a hledí při tom hluboko do minulosti. Což je brané jako proruský postoj. A to obzvláště těmi, kteří začátek historie datují do dne 24. února 2022. Petr Drulák byl za své postoje také odejit z Ústavu mezinárodních vztahů. Takovou praktiku napadl u soudu, který mu dal později za pravdu.

Politolog a zaměstnanec Univerzity Karlovy Jaroslav Bílek by ovšem uvítal, kdyby byl Drulák pošpiněný mediálním nátlakem podobně jako Jaroným Klimeš. „Když minulý týden plácal v TV své bludy Klimeš, tak se proti němu ozvala řada autorit z jeho oboru a dokonce i Psychologický ústav AV. Proč v případě Petra Druláka se neděje to samé? Jeho jednání je přece neméně škodlivé,“ rozohnil se na sociální síti X Bílek.

 

 

Ale podle Bílka bychom neměli propadat splínu. Pravda a láska zvítězí, je přesvědčený. „Nepropadejme pesimismu. Pravda a láska musí vyhrát nad lží a šarlatánstvím,“ zkonstatoval Jaroslav Bílek na síti X. Zároveň se ale obává síly jistých médií, která Petra Druláka vytlačují do všeobecného povědomí. „Já se zde ale bojím toho, že on vystupuje tak často a v tolika rozličných médiích, že ten mediální výtlak může být i větší, než z vystoupení na ČT,“ zapochyboval na síti X politolog Bílek o síle České televize. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: šch

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro rozpoutání války se rozumné názory diplomata Druláka fialové vládě rozhodnete nehodí., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 06.03.2024 22:36:04
Současná fialová vláda kšeftuje s válkou. Je neskutečně militantní a fialová se začíná měnit na hnědou až fašistickou. Ta jejich pomoc nesvéprávné UK je celá od krve. Bojovat za výměnu základen RF za základny NATO může jen .......

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…