Škody po tornádu? V miliardách, přiznal jihomoravský hejtman

26.06.2021 21:22

Jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) přiblížil, na kolik se vyšplhají škody po bouřkách, které ve čtvrtek zasáhly domy i auta na Břeclavsku a Hodonínsku – půjdou do miliard korun. Na stanovení přesné částky je stále příliš brzy. Bouře poničily 1200 domů, z toho přes šedesát je určených k demolici.

Škody po tornádu? V miliardách, přiznal jihomoravský hejtman
Foto: Repro Facebook Lovci bouřek
Popisek: Tornádo na jihu Moravy

Nejvíce škod způsobily silné bouřky a tornádo na jihu Moravy v obcích Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Lužice. O život přišlo pět lidí, desítky lidí utrpěly zranění.

„Pokud počítáme i soukromý majetek a vše dohromady, škody půjdou do miliard korun. Nejsem ale schopen říct kolik, to není schopný říct v tuto chvíli nikdo,“ uvedl Grolich.

Škody vznikly jak na majetku obecním, tak na soukromém. Bouřky zasáhly především rodinné domy, ale také například školy, obecní úřad, kostel, sportovní halu a benzinovou čerpací stanici.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…