Skokan chce být šéfem VV. Je to prý nejmodernější strana v Evropě

27.05.2012 21:22

Petr Skokan bude kandidovat na nového předsedu Věcí veřejných. Podle něj je Radek John příliš výbušný a obklopuje se poradci, místo aby zjistil, jakými problémy lidé žijí. To prý on zná, byl libereckým hejtmanem.

Skokan chce být šéfem VV. Je to prý nejmodernější strana v Evropě
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

„Radka Johna nebudu kritizovat, ale myslím si, že máme trochu jiné povahové vlastnosti, třeba nejsem tak výbušný jako on. Já jsem vzešel z komunální a krajské politiky a chtěl bych, aby VV prohlubovaly své vazby na regiony. Pro mě jsou kraje nejzásadnější součástí Věcí veřejných. Mojí výhodou je, že jsem v neustálém kontaktu s lidmi, já nepotřebuji poradce a sekretariáty, abych zjistil, jakými problémy žijí,“ uvedl v rozhovoru pro Týden.cz Petr Skokan.

Poslanec za VV si prý už svoji kandidaturu na předsedu rozmyslel. „Už jsem toho ve Věcech veřejných mnoho zažil, dost toho pro mě udělaly a teď je čas, abych jim to vrátil,“ míní.

„Věci veřejné jsou nejmodernější strana v Evropě,“ vychvaluje VV Skokan. „Jde o systém stranických referend. To nám ostatní strany závidí, protože si to kvůli svému nastavení z historie nemohou dovolit. Znamenalo by to jejich konec,“ vysvětluje. Sám do VV přestoupil z ODS.

Svého nynějšího předsedu Radka Johna prý respektuje. Není to žádný bavič. „Jde pouze o interpretace médií. On je vážný politik. V živých debatách dokáže strhnout publikum. Tím není směšný; je v tom jeho síla,“ tvrdí Skokan.

O svém konkurentovi Vítu Bártovi dříve prohlásil, že na předsedávání VV má ještě čas. „Vít Bárta by do budoucna mohl být něco jako stínový premiér. Pokud mi to strana umožní a stanu se předsedou, snažil bych se schopnosti Víta Bárty nasměrovat k tomu, aby se stal stínovým premiérem,“ plánuje už teď.

Na to, až se vyřeší Bártova korupční kauza, by ale nečekal. „Bylo by to lepší, ale ta kauza se všemi odvoláními se může vléct velmi dlouho. To by bylo mrhání, kdyby měl být tak dlouho odstavený. Jsem přesvědčený, že nic špatného neudělal,“ uzavírá Skokan.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…