Šlachtova Přísaha prý má problém

27.05.2021 12:38

Ekonomický deník upozornil na jednu z tváří hnutí Přísaha Roberta Šlachty. Jde o Veroniku Fejklovou, která byla odsouzena za to, že jako podnikatelka způsobila úpadek firmy a zvýhodnila věřitele. Veronika Fejklová působí jako interiérová designérka, v politice nikdy nefigurovala. „Situace, jaká je dnes, mě k tomu přinutila. Znepokojuje mě, co se tady děje a jednoduše chci změnu,“ píše sama o sobě na webu Přísahy.

Šlachtova Přísaha prý má problém
Foto: prisaha.cz
Popisek: Přísaha - logo

Podnikatelka Veronika Fejklová však byla v dubnu 2015 trestním příkazem samosoudce Karla Peřiny odsouzena za způsobení úpadku a za zvýhodnění věřitele. Soudce Fejklovou odsoudil k půlročnímu podmíněnému trestu s dvouletým odkladem a dvouletému zákazu činnosti výkonu funkce statutárních orgánů obchodních korporací.
 

Anketa

Měli by se po návratu z dovolené testovat na covid-19 i Češi po očkování?

71%
24%
hlasovalo: 5768 lidí
Jde o již nyní zaniklou společnost Indesign, které byla Veronika Fejklová jednatelkou. „Ačkoli nejpozději ke dni 28. 3. 2011 věděla, že společnost Indesign má více věřitelů, peněžité závazky po dobu delší než 30 dnů po lhůtě splatnosti a tyto závazky neplní po dobu delší než 3 měsíce po lhůtě splatnosti a že závazky společnosti převyšují její majetek a její podnikatelská činnost je ztrátová, kdy vlastní kapitál ke dni 31. 12. 2010 vykazoval zápornou hodnotu – 1,571.000,- Kč,“ stojí v trestním příkazu královéhradeckého soudu, který má Ekonomický deník k dispozici.
 
Podle soudu dále Fejklová nepodnikla kroky ke zrušení firmy a až do dne 19. 7. 2013 nepodala za společnost Indesign dlužnický insolvenční návrh.
 
„A naopak nadále pokračovala v podnikatelské činnosti této společnosti, uzavírala za společnost nové obchodní závazkové vztahy, sama hradila splatné závazky společnosti Indesign v rozporu se zásadou poměrného uspokojení, dle které za uvedené období nejpozději od měsíce březen 2011 až prosinec 2012 měly být pohledávky jednotlivých věřitelů uspokojeny poměrem ve výši 30,898 procent,“ informuje Ekonomický deník. Provedenými úhradami splatných závazků v uvedeném období Fejklová podle soudu upřednostnila s pohledávkami za společnost Indesign více než dvacítku věřitelů.
 
Ekonomický deník chtěl proto dát Veronice Fejklové prostor, aby mohla kauzu popsat svým pohledem. Nejdříve na nabídku kývla s tím, že nemá problém odvyprávět celý příběh. V předvečer schůzky však zaslala SMS zprávu s tím, že usoudila, že se k tomu už nechci vracet a schůzku zrušila. 

S prosbou o vysvětlení se PL obrátily v úterý na mediální zástupkyni Přísahy Karolínu Skrčenou. Nereagovala do dnešního dne.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…