Slavný psycholog: Uprchlíci prostě pracovat nebudou. My jsme pro ně otroci. Oni chtějí válčit

22.08.2016 10:52

Muslima baví válka, ne práce, řekl pro deník Blesk psycholog Jeroným Klimeš. Mimo jiné také prozradil, že ty nejhorší obavy z muslimských přistěhovalců, kteří plní Evropu v důsledku migrační krize, jsou dost možná slabým odvarem.

Slavný psycholog: Uprchlíci prostě pracovat nebudou. My jsme pro ně otroci. Oni chtějí válčit
Foto: Archiv JK
Popisek: PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., psycholog

Klimeš následně uvedl, že integrace je nemožná. Lidé muslimského vyznání prý nemají stejnou pracovní morálku jako většina Evropanů. „Pokud my tady budeme uprchlíky 30 let živit – jak je zvykem v Německu – a oni nebudou pracovat, nevím, kdo naučí jejich mladou generaci pracovat. Oni prostě pracovat nebudou,“ uvedl. Rozdíl je dle jeho názoru ve výchově, kdy my jsme vychováváni evropskou kulturou, kde platí „modli se a pracuj“. 

„Oni jsou z prostředí, kde práce je pro otroky a jediná důstojná aktivita chlapa je válka. To znamená, že představu, že by si měli něco odpracovat na důchod, berou jako své zotročení,“ uvedl s tím, že pracovat máme my. „My jsme jejich otroci, my jsme pohani,“ dodal.

Dle Klimeše je Evropa od druhé světové války alergická na ideologie. „Problém je v tom, že migranti přicházejí z kultur, které nejsou tak ovlivněny druhou světovou válkou. Naopak jsou na svoje ideologie hrdí a hlásí se k nim,“ tvrdí Klimeš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…