Šlégr s Kalouskem vzpomínali ve sněmovně. Na hokej i odboráře

04.11.2011 22:03

V Poslanecké sněmovně se Jiří Šlégr a Miroslav Kalousek svěřovali se svými zkušenostmi ze skandování davu. Poslanec ČSSD vzpomínal na provolávání „Češi, Češi!“, zatímco ministr financí na výkřiky „Pověsit, pověsit!“.

Šlégr s Kalouskem vzpomínali ve sněmovně. Na hokej i odboráře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Během dlouhého jednání v Poslanecké sněmovně se sociální demokrat Jiří Šlégr a ministr financí Miroslav Kalousek svěřovali se svými pocity ze skandování davu. Na každého ale dav volal jinak. Zatímco Šlégr označil za nezapomenutelné volání „Češi, Češi!" když ho spolu s hokejisty vítali lidé na Staroměstském náměstí, Kalousek přiznal, že stejně krásné vzpomínky má on na „Pověsit, pověsit!". To na něj volali odboráři na demonstraci před sídlem ministerstva.

Oba politici vzpomínali během projednávání daňové reformy, které se týká i zdanění hazardu. "Pokud odsouhlasíme, že peníze z loterií nepatří do rukou sportovců, dostaneme český sport na samé dno," podporoval Šlégr sportovní svazy, které se bojí, že přijdou o příspěvky.

Související: Bárta je jednička. Vztyčil prostředník. Jako opilec, nechápe Dolejš

"Já jsem se sportem zažil krásné věci. Pocit, kdy stojíte na zaplněném Staroměstském náměstí a nikde nekončící dav skanduje: 'Češi, Češi'. To se nedá zapomenout. Věřím, že i vy jste tehdy křičeli. Vzpomeňte si na to, prosím, až budete o budoucnosti českého sportu hlasovat," agitoval na poslance.

Poté Kalousek prohlásil, že na náměstí byl také a křičel stejně jako ostatní. "A dobře vím, Jiří, o čem jste hovořil, protože mám také takové krásné vzpomínky, ne tedy ze sportu, tak vysoko já to ve sportu nikdy nedotáhl, ale z politiky, kdy jsem stál v té Letenské ulici a ten nekončící dav křičel: 'Pověsit, pověsit, pověsit!'," vzpomínal s ironií ministr. "Věřím, že vy jste tenkrát nekřičeli, ale podezírám vás, že některým z vás se to líbilo," dodal.

Dále čtěte:
Filip zpucnul koalici: Chová se totalitně a porušuje zákony
Zaměstnancům sněmovny dochází trpělivost. Ničí je přesčasy
Paroubek instruuje ČSSD: Zkuste hlasování o nedůvěře

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…