Šlégrův projekt bez výsledku stál sto tisíc. Teď má další

08.05.2012 20:02

S řešením špatné finanční situace v českém sportu měl pomoct bývalý hokejista a nynější místopředseda strany LEV21 Jiří Šlégr. Z pokladny státu na projekt iniciativy PLUS kvůli němu padlo sto tisíc korun. Výsledek ale není žádný.

Šlégrův projekt bez výsledku stál sto tisíc. Teď má další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

 „Bohužel to tak nějak padlo. Ten projekt se nikam neposunul,“ připustil pro server Lidovky.cz zakladatel "Projektu na ukončení likvidace českého sportu" (PULS) Šlégr.  Přitom na projekt v prosinci roku 2010 využil dotaci sto tisíc korun v rámci poslaneckých náhrad určených na administrativní a odbornou práci.

„Ty peníze šly na založení stránek a na lidi, kteří pomáhali s organizací projektu,“ řekl poslanec. Po více než roce je ale jasné, že peníze nepřinesly žádný výsledek. Bývalý hokejista se hají tím, že nemohl tušit zaneprázdněnost osobností českého sportu, které se k projektu přihlásily. „Já jsem se s nimi chtěl scházet, ale každý z nich je vytížený, tak jsme nebyli schopni se sejít,“ zdůvodnil Šlégr.

Nyní se už poslanec věnuje dalšímu projektu. Je jím "Sport", se kterým jezdí po školách a beseduje s dětmi. I na tento projekt využil peníze z poslaneckých náhrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …