Šlendrián z Kavčích hor: ČT se sekla a celé hodiny si toho nevšimla

12.08.2020 19:03

Do Prahy přiletěl jako ministr zahraničí, vrátí se jako ministr obrany. Čtenář upozornil naši redakci, že Česká televize ve vysílání popletla funkci důležité americké návštěvy. Horší je, že si toho celé hodiny nikdo z ČT nevšiml. To od instituce, která občas poučuje o tom, jak se má dělat žurnalistika, není úplně dobrá vizitka.

Šlendrián z Kavčích hor: ČT se sekla a celé hodiny si toho nevšimla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo České televize

Na oficiální návštěvě v České republice je šéf americké diplomacie Mike Pompeo, což je zcela pochopitelně v těchto dnech hlavním mediálním tématem. České televizi se však povedlo amerického politika „sesadit“ z funkce a přidělit mu jiný post. Alespoň tedy na obrazovce.

Chyby dělá každý, to je normální. Stejně tak média. Podstatné je chybu co nejdříve napravit. Zvláště bychom to očekávali u televize veřejné služby, jejíž představitelé často zdůrazňují, že ČT je  zdrojem nejdůvěryhodnější a nejkvalitnější žurnalistiky v zemi.

Anketa

Chtěli byste na území ČR nastálo vojáky USA, jak si přeje Alexandr Vondra?

6%
94%
hlasovalo: 23671 lidí

Tato zásada se v úterý večer veřejnoprávní televizi naplnit nepodařila. Jak ví každý divák, který si občas pustí zpravodajský kanál ČT24, ve spodní části obrazovky je úzká lišta, na které běží stručné aktuální zprávy.

Během pondělního večera se na zpravodajské liště střídaly především novinky týkající se probíhající americké návštěvy. Kde se stala chyba? „Americký ministr obrany navštívil v Plzni Muzeum generála Pattona.“ Problém, jak víme, je v tom, že Mike Pompeo není ministr obrany, nýbrž ministr zahraničí. 

Někdo z pracovníků zpravodajství to popletl, to se stane. Problém je v tom, že si toho nevšiml nikdo z celého sloužícího personálu České televize během celého večera. Chyba totiž byla na obrazovce minimálně od půl osmé večer a běhala na obrazovce do desáté večer, možná déle. Jak je možné, že si během tří hodiny nikdo z desítek či stovek zaměstnanců nevšimne takového přešlapu, to je otázka na Českou televizi.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …