Slovenský premiér Robet Fico promluvil k demonstrantům

09.03.2018 15:05

Slovenský premiér Robert Fico vystoupil po schůzce s prezidentem Andrejem Kiskou a předsedou parlamentu Andrejem Dankem před novináře. Šel prý na setkání s prezidentem a předsedou parlamentu s nadějí, že se podaří najít nějakou shodu na tom, jak zklidnit situaci na Slovensku. Poslal také vzkaz všem těm, kteří se chystají protestovat proti vládě.

Slovenský premiér Robet Fico promluvil k demonstrantům
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Fico

Slovenská média přinesla informace o tom, že se slovenský prezident Andrej Kiska, premiér Robert Fico a předseda slovenského parlamentu Andrej Danko sice setkali, ale nenašli shodu na společném prohlášení, skrze které by se společnými silami pokusili zklidnit situaci po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky.

Premiér Robert Fico před třetí hodinou odpoledne předstoupil před novináře a oznámil, že má samozřejmě na zřeteli zájmy Slovenska a přeje si, aby se situace v zemi zklidnila. Politické řešení neklidné situace se pokusí nalézt už o tomto víkendu v diskusi s koaličními partnery. „Aby se ale situace uklidnila, potřebujeme konkrétní řešení,“ podotkl Fico. Jeho slova přinesl na sociální síti Facebook slovenský deník SME.

Pár slov sdělil také lidem, kteří se chystají protestovat proti jeho vládě. „Chci zopakovat, že právo na shromaždování a vyjadřování vlastního názoru považuji za základní právo v demokratické zemi. A Slovensko je demokratickou zemí,“ uvedl předseda vlády. Vzápětí požádal všechny občany, aby jakékoli protesty proběhly v klidu, bez škod na majetku nebo dokonce zranění některých lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…