Šnajdr odmítá vinu za IZIP. Je to prý jen politikaření

28.05.2012 19:25

Předseda správní rady Veřejné zdravotní pojišťovny (VZP) Marek Šnajdr hlasoval pro ukončení projektu IZIP. Vinu na selhání předraženého projektu ale odmítá. On ho nweozhodoval o jeho vzniku, jen ho řešil, když už existoval.

Šnajdr odmítá vinu za IZIP. Je to prý jen politikaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr

Marek Šnajdr je členem správní rady VZP od roku 2006, téměř dva roky je už také jejím předsedou. Odchod kvůli selhání projektu IZIP však odmítá. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se tou otázkou nezabýval,“ připustil v ČT. Podle svých slov ale nebyl tím, kdo rozhodoval o vzniku projektu, a tak vinu nenese.

„Já tomu účelovému politickému tlaku odmítám podlehnout, takže v této chvíli nehodlám rezignovat,“ dodal. „Já toto politikaření považuji za hloupé, nic to neřeší,“ uvedl na adresu ČSSD. I argumenty sociálních demokratů označil Šnajdr (také poslanec za ODS) za hloupé a lživé.

Co by tedy mohlo situaci s IZIP řešit? „Vždy byly závěry, že potřebujeme lepší legislativní prostředí,“ míní Šnajdr. Proč žádné nenavrhl sám jako poslanec? Takovou změnu by podle něj neměl poslanec navrhovat, legislativní změny tohoto rázu by měly pocházet z vlády, tedy v tomto případě z ministerstva zdravotnictví.

Šnajdr byl přitom sám čtyři roky prvním náměstkem ministra. „Musíme si ale uvědomit, jaká byla dříve vůle přijímat legislativní změny,“ dodal s tím, že on jednoduše takové změny prosadit nemohl. Částečnou zodpovědnost za IZIP nakonec přiznal, ovšem jen jako člen poslanecké sněmovny a správní rady VZP. V ní totiž odmítá, že by jeho hlas měl vyšší hodnotu než ostatních členů, i když on sám je předseda.

Když se Šnajdra zeptala moderátorka, zdali ví, komu IZIP patří, odpověděl, že neví. „Pro VZP není podstatné, kdo drží akcie, ale jakým způsobem jsou smlouvy uzavřeny,“ tvrdil. Pojištěnci se o svá osobní data prý bát nemusí. „Pevně věřím, že to tak je,“ ujišťoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…