Sněmovna dnes bude jednat o vyšší rodičovské a daních

01.11.2019 6:15

Sněmovna dnes bude rozhodovat o návrhu na zvýšení rodičovského příspěvku a bude pokračovat v debatě o vládním návrhu na zvýšení některých daní. Rodičovský příspěvek se má zvýšit o 80.000 Kč na celkových 300.000 korun, jak navrhla vláda, přičemž opozice to také podporuje.

Sněmovna dnes bude jednat o vyšší rodičovské a daních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny. Na programu byla například volba členů do rady ČTK nebo návrh na zvýšení daní

Nejprve by se poslanci měli zabývat právě schvalováním vyššího rodičovského příspěvku. Opozice prosazuje například rozšíření okruhu rodin, které by měly na vyšší příspěvek nárok. Mimořádnou schůzi, na níž se má vyšší rodičovský příspěvek schvalovat, vyvolala opoziční ODS.

Poté by ale poslanci měli pokračovat v debatě nad vládním daňovým balíčkem. Půjde již o čtvrtý pokus o jeho schválení. Vláda v něm chce zvýšit především spotřební daně na líh a tabákové výrobky, ale i poplatek za vklad do katastru nemovitostí. Návrh zdůvodňuje snahou ochránit občany před dopady užívání návykových látek. Opozice ji obviňuje, že se snaží pouze získat víc peněz do státního rozpočtu.

Debatu prodlužují dlouhé a kritické projevy opozičních poslanců, které vláda obviňuje z obstrukcí. Opozice to ale odmítá s tím, že chce o návrzích důkladně diskutovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…